Xavi Hernández i Joan Laporta amb un gran somriure compartint confidències
FUTBOL

El Barça respon a la petició de Xavi Hernández: un fitxatge i una renovació

El club continua fent els màxims esforços per complaure el tècnic, tot i que els resultats encara no han arribat

Joan Laporta encara manté màxima confiança en Xavi Hernández malgrat la situació. Els resultats no són gaire bons i el joc encara pitjor, però li portarà tot el que necessiti per continuar intentant-ho. Ja ho ha fet als mercats anteriors, i sembla que no se li acaba la paciència al màxim mandatari.

La situació és compromesa i des del mateix Barça també saben que cal generar nous estímuls per revertir la dinàmica. Tots remen en el mateix sentit perquè en joc no hi ha tan sols els títols i el prestigi, sinó també els diners. És una cosa de la qual els blaugranes no van sobrats, i un mal paper sobre la gespa repercuteix directament a la seva economia.

Per intentar revertir-ho ha arribat Vitor Roque, que no ha tingut el seu millor debut, però Xavi Hernández en vol més. El Barça va fer una plantilla curta i amb la multitud de lesions que acumula el tècnic de Terrassa vol garanties. Sobretot, després de la important baixa de Gavi, encara que Fermín ha demostrat estar llest per ocupar el seu lloc.

Carta blanca per a Xavi Hernández

Des que va arribar a la banqueta del Barça, Xavi Hernández ha tingut carta blanca al capdavant del Barça. Poques crítiques en els moments dolents, lloances en els bons i, especialment, un president disposat a tot per ell. Potser internament Laporta i Deco han començat a discutir sobre la banqueta, però en públic no fa aquesta impressió, gens ni mica.

Un cop més, Laporta complirà els seus desitjos, que en són dos. El primer, el fitxatge. Després d'eliminar per la mínima el Barbastro a Copa del Rei, el tècnic va tornar a insistir a fitxar un migcampista, i arribarà.

El problema actualment és la manca de diners, que no dona marge al Barça per seduir cap dels noms que té a sobre de la taula. Aleix García està ben lligat pel Girona i val molts milions, mentre que unes altres opcions com Lo Celso també han caigut. La idea és trobar una cessió com amb Cancelo i Joao Félix, però no serà gens senzill que sigui d'algú realment amb nivell.

Una venda dolorosa, l'altra solució

La gran idea de Deco i Joan Laporta consisteix a fer una venda rellevant i generar un benefici que permeti afrontar diverses operacions amb més calma. Un dels candidats seria Christensen, amb molt bon cartell a la Premier i molts possibles substituts a menor preu com ara Chadi Riad. De tota manera, ja seria un pla per a l'estiu, perquè Xavi Hernández no li donaria llum verda ara.

A falta de fitxatges, renovacions

Xavi Hernández vol reforços per a la medul·lar i, a falta d'arribades, s'ha posat a pensar. Entre les seves idees hi ha la de tornar Sergi Roberto a la seva posició natural després d'anys al lateral. El capità no ho ha fet gens malament i fins i tot va marcar dos gols a l'Almeria, de manera que és probable que hi continuï.

Sergi Roberto, content i amb els cabells de color groc
Sergi Roberto, la renovació | @sergiroberto

La seva continuïtat era a l'aire i semblava més a prop l'adeu que de la renovació, però tot podria haver canviat. Les seves bones actuacions li obririen la porta a seguir un curs més al Camp Nou com a etern comodí. En tot cas, s'asseuran a parlar-ho amb ell al final de la temporada vigent.