Joan Laporta amb cara de sorpresa al costat de Mika Faye
FUTBOL

Joan Laporta fitxa la perla d'Europa, només falta la signatura: Mika Faye en perill

Joan Laporta aposta per la joventut, però fica en un embolic una altra de les seves promeses: Mika Faye

El nou projecte de Joan Laporta només acaba de començar. Xavi Hernández ha donat confiança als talents joves i ara arriba Hansi Flick per consolidar-los. Entre allò que té a casa i això que trobarà fora, vol tornar el Barça al màxim nivell treballant des de ja.

Més enllà de fitxatges puntuals com els de Lewandowski o Gündogan que apuntalin la plantilla amb experiència i amb talent diferencial, Joan Laporta no fitxarà grans noms. La idea és donar continuïtat al model de creixement basat a consolidar promeses perquè, malgrat ser més lent, és més econòmic i durador. Arribar a quarts de Champions i competir és un indicador que la feina està començant a donar fruits.

Tot i això, ja han sonat molts noms encara que el mercat no s'ha obert. Kimmich, Zubimendi o Bernardo Silva en són alguns, però el primer elegit és un altre. I és que Joan Laporta ja ha convençut la gran joia d'Europa, que està a punt de signar amb el Barça.

Joan Laporta traient la llengua i un gran somriure

La nova joia de Joan Laporta: belga, jove i gratis

Joan Laporta s'ha encapritxat amb un belga de 16 anys que juga al Gant. Ja ha debutat a la Primera Divisió del seu país, i és internacional amb la selecció sub-17. Té unes condicions brutals i molts clubs europeus van darrere seu, però tot fa indicar que fitxarà gratis pel Barça.

El jugador en qüestió és Jorthy Mokio, un central corpulent, amb bona sortida de pilota, ràpid i bon joc aeri. A més, malgrat ser esquerrà, una posició molt buscada, es pot adaptar perfectament a l'altre perfil. El seu perfil encaixa a la perfecció amb el model que pretén implementar Joan Laporta, que veuen en ell un futur semblant al de Pau Cubarsí.

A Mika Faye li surt competència al Barça per ordre de Joan Laporta

L'arribada de Jorthy Mokio no seria per al primer equip. El central belga aterraria al futbol base per continuar creixent igual que va fer Mika Faye l'estiu passat, al filial o fins i tot al Juvenil A. És una aposta clara de futur que Joan Laporta vol acabar de polir a casa.

La seva arribada, això sí, podria condicionar Mika Faye. A més que li reduiria el lloc i el convidaria a sortir, li pot treure opcions de futur si rendeix millor. Ara mateix Faye està molt ben considerat per acabar algun dia al primer equip, però li sortiria una competència molt dura.

Mika Faye escalfant durant un partit del FC Barcelona

El valor de mercat actual de Jorthy Mokio és de 500.000 €, una xifra accessible per a Joan Laporta. De totes maneres, hauran de negociar amb el Gant, que sap que té un tresor i no hi posarà facilitats. La voluntat de l'entorn de Mokio, i encara més sent menor d'edat, serà clau.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: