Andreas Christensen i Xavi Hernández amb un mig somriure sobre un fons blau i vermell

FUTBOL

Andreas Christensen i Xavi Hernández assenyalen el primer sentenciat del Barça, marxa

La victòria del FC Barcelona davant de l'Atlètic de Madrid va deixar moltes conclusions i un clar assenyalat. Ho té gairebé impossible per seguir l'any que ve

Ahir a la nit, el Barça es va imposar amb força facilitat al Metropolitano i Xavi Hernández va encertar de ple el seu magnífic plantejament. No va poder acabar el partit després de ser expulsat a un pas del descans després d'una nova polèmica expulsió, però les seves intencions es van plasmar perfectament durant els 90 minuts. La defensa va tornar a deixar la porteria a zero, el centre del camp va funcionar com un rellotge i dalt Lewandowski va tornar a ser determinant.

Això sí, Xavi Hernández no ho va tenir gens fàcil. I és que, minuts abans de l'inici del partit, Andreas Christensen va patir unes petites molèsties que el van obligar a canviar el dibuix i l'esquema. Un canvi d'última hora que va poder tenir conseqüències fatals, però que finalment va servir per demostrar que hi ha un clar assenyalat per sortir de cara al pròxim mercat de fitxatges.

Andreas Christensen, baixa molt sensible per al Barça

Després d'una temporada desastrosa defensivament i una plaga de lesions mai vista, Xavi Hernández va optar per col·locar Andreas Christensen com a pivot. El danès no tenia lloc a l'eix de la defensa després de l'aparició de Pau Cubarsí i es va adaptar a la seva nova posició. Un moviment que deixava molts dubtes, però que amb el temps s'ha demostrat molt positiu.

És clar que, avui i davant la falta de fitxatges, Andreas Christensen ha de ser titular indiscutible. Aporta equilibri, contundència i sortida de pilota a una posició clau per engranar el joc del Barça. Així que pel bé col·lectiu esperem que la seva lesió no sigui greu.

Andreas Christensen en una acció del joc amb la samarreta del FC Barcelona
Christensen ha esdevingut un pilar per a l'esquema de Xavi | Europa Press

De moment, Xavi Hernández va tranquil·litzar l'afició a la sala de premsa, ja que va confirmar que la lesió d'Andreas Christensen no sembla gens greu. "No té una lesió en si, a mi em va passar també com a jugador. Té una tendinitis als Aquil·les, que el dolor va a dies, i en l'escalfament ens ha dit que avui no podia".

Andreas Christensen obre la porta de sortida del Barça

Des que Andreas Christensen actua com a '5', els números del Barça han millorat dràsticament. En les set primeres trobades com a guardià de la medul·lar, el FC Barcelona només va encaixar sis gols, mentre que en els set partits anteriors en va encaixar 16. Unes dades que reflecteixen la importància d'Andreas Christensen, però també assenyalen la primera venda que ha d'activar Joan Laporta.

Sí, perquè ahir a la nit, Xavi Hernández, després de la lesió d'Andreas Christensen, tenia diverses opcions, però es va decantar per seguir amb l'estratègia que els millors resultats li està donant: Fermín López. L'andalús va entrar a l'onze de miracle a causa de l'absència de Christensen i va brillar amb llum pròpia. Va sumar un nou gol a la casella i va deixar encara més tocat Oriol Romeu, que va ser el sacrificat.

Oriol Romeu se'n va segur

Oriol Romeu es troba en un atzucac, sense minuts i condemnat a acabar la seva aventura al Barça abans d'hora. Va arribar a l'estiu per petició expressa de Xavi Hernández a canvi de 3,5 milions d'euros. Tot i això, malgrat que va iniciar bé el curs, la realitat és que ha desaparegut del mapa.

Oriol Romeu en primer pla amb una porta darrere
Oriol Romeu té la porta de sortida oberta | @bosnianflairr

En els darrers 8 partits de lliga, Oriol Romeu no ha jugat ni quinze minuts per matx i tots com a suplent. Però, a més, no és titular al campionat domèstic des de la fatídica derrota davant el submarí groc en què Xavi va anunciar el seu cessament. Un escenari que el converteix en carn del mercat de fitxatges, ja que Andreas Christensen li ha guanyat la partida clarament i, si el danès no hi és, tampoc és l'elegit.

Per tant, Oriol Romeu haurà de buscar-se la vida lluny del Barça a partir de la temporada que ve. Sembla que el Girona està disposat a tornar-li el somriure i portar-lo de tornada, però ara cal arribar a un acord. Joan Laporta ho sap i intentarà utilitzar el '18' com a part de l'intercanvi al fitxatge d'Aleix García, un dels principals objectius del FC Barcelona.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: