Joan Laporta en primer pla amb una foto de David Oduro, futbolista de l'Acra Lions.

FUTBOL

Joan Laporta tanca el fitxatge que substituirà Joao Cancelo: reunió ja en marxa

El president del Barça, Joan Laporta, ha liderat les negociacions per incorporar un jove lateral que arribarà per sorpresa al club culer per substituir Joao Cancelo

El Barça, amb Joan Laporta com a principal líder de les negociacions, segueix treballant per millorar la plantilla de cara al proper curs oficial. Tot i la reacció de l'equip de Xavi Hernández, que va superar àmpliament l'Atlètic de Madrid i que ja és a quarts de final de la Champions, Laporta en vol més. I és, per tot això, que el president del club culer ja hauria tancat un nou fitxatge que arribaria al Barça per quedar-se amb el lloc del portuguès Joao Cancelo.

Joao Cancelo voldria seguir al Barça, però el cert és que el Manchester City està posant traves i tot sembla indicar que no seguirà al club català de Laporta. Un Joan Laporta que, com ja hem repassat en capítols anteriors, ja s'han posat les piles per tancar diverses incorporacions sorprenents. I ho són, en bona part, perquè el Barça està obligat, per la situació econòmica, a endinsar-se en un altre mercat de futbolistes més desconeguts, però amb molta projecció.

El Barça prepara grans canvis, especialment per reforçar una defensa que ha quedat una mica debilitada i també tocada per les lesions. Al lateral es va lluitar per aconseguir la cessió de Joao Cancelo durant l'estiu passat, però el Barça ja treballa una altra gran alternativa per substituir el portuguès. Una alternativa de molt nivell i de molt futur i condicionada, en gran part, per la negativa d'una llegenda del Barça que ha provocat una guerra a la ciutat comtal.

El Barça vol Joao Cancelo, però Joan Laporta reconeix que el seu fitxatge és gairebé impossible

Joao Cancelo, lateral cedit pel Manchester City, ho està jugant tot amb el Barça i amb la selecció de Portugal. Cancelo acumula molts minuts i, per tant, molt de cansament, que s'ha transformat en falta de regularitat sobre el terreny de joc. A més, el seu futur a aquestes alçades de temporada encara és una mica incert, en part per culpa de l'aparició d'una llegenda del Barça que és a prop d'esdevenir enemic.

Avui dia, el futur de Joao Cancelo és més que incert. Tot i que el Barça el vol incorporar de forma permanent i que el lateral portuguès vol seguir, tot dependrà de dos factors. En primer lloc, de la situació econòmica del Barça i, en segon, de la predisposició del Manchester City, que el Barça ja sap que no és gens total i absoluta.

Joao Cancelo fent el gest de posar-se les mans darrere de les orelles per escoltar
El futbolista portuguès Joao Cancelo vol continuar vestint de blaugrana | @FCBarcelona

El futbolista portuguès no entra en els plans de Pep Guardiola, però encara cal veure quina és la quantitat que exigirà el club anglès. Una quantitat que, segons diversos rotatius anglesos, rondaria els 25 milions d'euros. Això és el que s'explicava, però ara sembla que el Barça no podria arribar a aquestes quantitats i, per tant, buscaria una nova cessió de Cancelo per un any més.

En principi, tot estava sota control, però una veritable llegenda del Barça ha aparegut per truncar tots els plans d'un Joan Laporta que ha entrat en còlera al saber-ho. El Barça no pot pagar els 25 milions d'euros que exigeix el conjunt anglès, però confiava que, amb l'ajuda de Jorge Mendes, pogués allargar la cessió de Cancelo. Un succés que, segons ha pogut contrastar 'e-Notícies', no serà senzill d'aconseguir, especialment perquè el City vol vendre Joao Cancelo ja i no contempla cap cessió.

Joan Laporta tanca el fitxatge que substituirà Joao Cancelo: reunió ja en marxa i ningú ho esperava

El Barça, sabent la seva situació econòmica, segueix treballant per tancar acords que vagin més enllà del que és quotidià dins del mercat de fitxatges . Com ja vam apuntar en aquest digital, els joves, especialment els formats a la Masia, estan de moda i tots els clubs s'han unit a la tendència de fitxar talent. Al Barça aquesta tendència ha aparegut, més aviat, per pura necessitat, ja que el club que presideix Joan Laporta no pot competir contra monstres com PSG, Chelsea o Manchester United.

Dins aquest marc contextual, el Barça s'ha fixat el repte d'intentar fitxar bé i barat al continent africà. I d'aquí, precisament, sortirà, tret de gir radical, el fitxatge que arribarà al club català per rellevar el portuguès Joao Cancelo. Parlem de la perla ghanesa David Oduro (17 anys, Ghana), un lateral amb molt de recorregut i projecció i que ja està brillant a la Premier League de Ghana.

El Barça tanca un nou fitxatge estratègic: "Chelsea i Bayern es queden sense ell..."

El Chelsea ja es va llançar a buscar David Oduro, però el jove ghanès va decidir provar sort al Barça i s'ha estat entrenant amb el Juvenil B del club. Va començar fa alguns divendres i es preveu que, després de les bones actuacions, segueixi a prova durant unes setmanes més. De moment, Pol Planas, l'entrenador de l'equip culer, està impressionat amb el nivell i Joan Laporta ja n'ha pres nota.

David Oduro assegut al vestidor del FC Barcelona amb el xandall lloc
David Oduro, futbolista de l'Acra Lions, durant les proves amb el Barça | @Vinyl_Tong

David Oduro fa 18 anys a principis de juny d'aquest 2024 i des d'aquell moment podrà ser fitxat per qualsevol equip. El Chelsea valorarà incorporar-lo, així com també ho farà el Barįa de Joan Laporta. A més, el Bayern Munic és un altre club que el tindria monitorat i que podria unir-se a la licitació per ell.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: