Alejandro Balde amb un mig somriure en primer pla
FUTBOL

Alejandro Balde, barra lliure, té un mes per demostrar a Xavi que mereix seguir

L'internacional espanyol afronta un moment clau de la temporada, on haurà de demostrar que mereix quedar-se a la plantilla culer

El FC Barcelona ha fet oficial que Marcos Alonso passés per quiròfan i serà intervingut a causa d'unes molèsties lumbars. Davant la lesió del jugador, Alejandro Balde s'ha quedat com a únic lateral esquerre natural de la plantilla. Si bé és cert que Joao Cancelo pot ocupar aquesta posició, el més lògic és que l'espanyol esdevingui fix a l'esquema de Xavi Hernández.

La previsió amb Marcos Alonso és que el jugador es perdi completament el mes de gener i, en el millor dels casos, podria tornar a estar disponible per als quarts de Champions. L'ex del Chelsea no està tenint gaire participació en la temporada actual, però la seva baixa justament s'ha produït en un moment en què podria haver acumulat minuts. I és que durant aquest mes, el FC Barcelona ha de fer front a 6 partits i s'esperava que el cos tècnic hagués fet rotacions.

Alejandro Balde necessita completar un bon mes de competició i així allunyar tots els rumors

Davant d'això, s'estima que Alejandro Balde tindrà molt de protagonisme el mes que ve. El jugador, que no ha tingut un gran inici de temporada i ha perdut per moments la titularitat, pot recuperar la confiança de Xavi Hernández les pròximes setmanes. L'espanyol, que ha estat situat com a possible candidat a sortir del FC Barcelona al pròxim mercat, ha de mostrar el mateix nivell que la temporada passada per convèncer el club que mereix seguir.

Tenint en compte els problemes econòmics que pateix el club, una possible venda del jove de 19 anys podria posar fi a gran part de la crisi econòmica que afronten. Joan Laporta valora el jugador en 80 milions d'euros i, fins i tot, s'ha rumorejat que hi ha equips de la Premier League disposats a fer el fitxatge. Tot i això, a la junta directiva tenen en gran estima el jugador i saben que, si ofereix un bon rendiment, pot quedar-se a la plantilla culer per la pròxima dècada.

Xavi necessita la millor versió d'Alejandro Balde

Tanmateix, la seva continuïtat no està garantida, perquè si no en recupera la millor versió, els rumors d'una possible venda tornaran a sorgir. Per això, el mes que ve ha de demostrar a Xavi que hi pot confiar i que el seu rol a la plantilla és important. L'espanyol, com ja hem vist abans, és capaç d'aportar molt ofensivament a l'equip, ja que amb el seu desbordament es generen molts espais que els davanters poden atacar.

Si Xavi pot fer que l'espanyol torni a recuperar la seva millor versió, això sens dubte generarà un canvi de dinàmica per a la plantilla. El mes de gener és crucial per al FC Barcelona, però també per al mateix Alejandro Balde.