Muntatge de fotos de primer pla de la reina Letizia Ortiz amb rostre seriós i, al costat, una imatge de Paloma Rocasolano amb rostre somrient
FAMÍLIA REIAL

La persona que va marcar la vida de Letícia molt abans de conèixer el rei Felip VI

Letícia va trobar en algú de la família una inspiració, la qual va influir en la decisió de convertir-se en periodista

Letícia Ortiz, abans de convertir-se en reina, ja tenia un nom destacat dins del món del periodisme al nostre país. La dona de Felip VI tenia clar des de molt jove que el seu futur estava darrere d'un micròfon, i hi va tenir molt a veure la seva tieta, Marisol del Valle.

La germana de l'àvia paterna de Letícia va ser un referent per a l'actual reina d'Espanya, un gran suport que molts desconeixen. Encara més, ella va marcar la seva carrera professional fins i tot abans de conèixer Felip VI. Letícia no va dubtar a deixar de banda la seva estimada professió per amor, però no ha oblidat mai allò que va aprendre de la seva tieta.

Sempre s'ha destacat la unió existent entre Letícia i la seva mare Paloma Rocasolano. Tanmateix, hi ha més persones que han influït en la vida de la dona de Felip VI. Persones, que també l'han ajudat a superar els pitjors moments en el seu matrimoni amb Felip VI.

Marisol Alvarez del Valle durant la presentació del llibre El Cuarto Poder a Madrid

Marisol, més enllà de ser la tieta àvia de Letícia, va ser determinant a la vida de la monarca, ja que va fer que aquesta es decantés pel periodisme. Va ser locutora, directora i mestra d'altres comunicadors, inclosa la seva germana, Menchu Álvarez, que es va llaurar una carrera important a l'àmbit radiofònic.

De fet, segurament li faria molta pena veure que la seva neboda deixava de banda la televisió per casar-se amb Felip VI i convertir-se en reina. Un sacrifici que el rei sempre ha valorat.

La tieta àvia d'Ortiz va deixar Oviedo el 1955 després de rebre la trucada de Bobby Deglané, descobridor de noms tan populars com ara Luis del Olmo o Jesús Hermida. Ell li va oferir l'oportunitat de presentar al seu costat un programa de quatre hores en directe i amb públic a la capital, que es va convertir en un gran èxit.

Paloma Rocasolano no és l'única persona que ha influït en la reina Letícia

Anys després, Marisol va ser rebatejada per Deglané com “la rosa de la Costa Verda” pels seus orígens asturians. Aleshores ja copresentava Todas las noches, sorpresa, un programa de quatre hores en directe amb públic que s'emetia des d'un teatre del carrer madrileny Hilarión Eslava.

Del Valle, a més, va treballar en programes de ràdio com Estudio 15/18, Clave de Sol o Telón de Fondo. Després de retirar-se de les ones, es va dedicar a fer classes a l'Instituto de Especialistas en Periodismo Audiovisual.

Curiosament, allí va arribar a ser professora de la seva neboda Letícia. La mare de Leonor de Borbó hi va cursar un màster en què va coincidir amb Sandra Golpe, presentadora d'Antena 3.

Primer pla de Paloma Rocasolano amb rostre somrient

Quan va acabar la seva etapa a l'Instituto esmentat, Marisol del Valle va començar un nou projecte. Donar classes en l'empresa Voz & Imagen per parlar en públic a directius de companyies com ara PwC, Telefónica o Ikea.

L'empresa va tancar la seva activitat l'any 2014, any en què va decidir jubilar-se. Una carrera irreprotxable que li ha permès rebre guardons com el premi Ondas, l'Antena d'Or o el Premi Nacional de Ràdio, entre d'altres.

Sempre es posa l'accent en la influència de Jesús Ortiz, que va ser director de programació d'Antena 3 Radio, i de Menchu Álvarez del Valle, en la vocació de la reina. No obstant això, cal no oblidar el paper important de Marisol en aquesta decisió.

Muntatge de Jesús Ortiz seriós amb un vestit blau i corbata vermella, i Letizia seria amb una brusa vermella

Marisol del Valle va ser professora de la seva neboda la reina Letícia

“Marisol del Valle té una veu preciosa, gens impostada, ben educada i encantadora. Va ser una d'aquelles dones que es van fer locutores professionals a força de pràctica. En aquells anys no existia ni la carrera de Periodisme”, explicava a Vanity Fair Ángeles Afuera, fundadora del departament de Documentació de la Cadena Ser.

Més enllà de l'àmbit periodístic, però, cal destacar que Marisol va ser qui va avisar Menchu que la seva neta es casava amb el príncep després de veure'l a la televisió. Així ho va explicar Henar Ortiz, germana de Jesús Ortiz i tieta de la reina. També va coincidir amb Paloma Rocasolano al bateig de l'hereva l'any 2006.

Molt present a la vida de Letícia, encara que en un segon pla, Marisol es va deixar veure dimecres passat, 5 de juny. Amb motiu de la presentació del llibre de Robert Gavin, la locutora va estar acompanyant el marit de la seva neboda, Telma Ortiz.

➡️ Família reial

Més notícies: