Muntatge amb un cotxe travessant un toll d'aigua i símbols de tempesta
EL TEMPS

Les 6 comarques de Catalunya on plourà aquesta mateixa setmana: tempestes a la vista

Les pluges es deixaran veure novament en algunes comarques a partir de divendres a la tarda, encara que el Meteocat no ha activat cap alerta

Les pluges viscudes la setmana passada a Catalunya ja són història, perquè aquests dies estem tenint una agradable treva. De fet, vivim una setmana meteorològicament molt tranquil·la, amb sol i tan sols una mica de vent. Tot això es mantindrà els pròxims dies, amb l'única excepció d'unes pluges que arribarien a partir de divendres.

Mapa amb la previsió del Meteocat per dijous al matí

Les temperatures continuaran estables en les pròximes hores, almenys fins a l'arribada d'aquestes precipitacions. Segons ha informat el Meteocat, divendres al matí començarà a tapar-se el cel en alguns punts, sobretot del nord-est.

Mapa amb la previsió del Meteocat del 14 de març a la tarda

A quines comarques s'esperen pluges aquesta setmana?

Serà llavors quan començaran a descarregar algunes pluges. A la tarda cauran precipitacions a la mateixa zona: punts de la demarcació de Girona i de Lleida. En concret, fins a 6 comarques podrien acumular més litres d'aigua en acabar la setmana.

  • El Berguedà.
  • El Ripollès.
  • El Baix Empordà.
  • El Bages.
  • Osona.
  • El Pallars Jussà.

Però, si hi ha una zona en concret amb més probabilitat de pluja, aquesta és Osona. Allà podrien registrar tempestes de certa intensitat. Tot i la previsió de pluges, de moment el Meteocat no ha activat cap alerta. És a dir, s'espera que les precipitacions siguin lleus i sense causar danys grans, aportant més aigua i capacitat hídrica en un context de sequera sense igual.

De totes maneres, abans que arribin aquestes pluges, ens esperen hores de tranquil·litat i temperatures agradables. Ni el que queda d'aquest dimecres, ni demà dijous s'esperen precipitacions al Principat.

Mapa amb la previsió del Meteocat per divendres al matí

Seguirà bufant el vent a la zona costanera i el sol farà que els termòmetres pugin una mica més que a inicis de setmana. Amb vista al cap de setmana caldrà esperar l'evolució dels mapes. Només així podrem saber si encara plourà en alguns punts de Catalunya.

Mapa de previsió del Meteocat amb el temps del divendres a la tarda

També caldrà estar atents a la previsió del temps que fan populars meteoròlegs com ara Francesc Mauri. Aquesta coneguda cara de TV3 sempre comparteix amb els seus seguidors les previsions, fins i tot amb més motiu quan hi hagi possibilitat de precipitacions.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: