Fotomuntatge d'una imatge nevant i una dona caminant i el mapa del Meteocat amb la predicció d'aquest divendres 19 de gener
EL TEMPS

Avisos d'última hora del Meteocat per neu a 10 comarques de Catalunya demà

La neu i la pluja arribaran a Catalunya aquest divendres amb diverses comarques amb alertes taronges i grogues activades

Ara sí que sí. El temporal ja és a tocar. El Meteocat ha confirmat avui amb el mapa de la previsió a Catalunya que les pluges i les nevades ja estan trucant a la porta.

Les comarques catalanes del Solsonès, l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya es tenyiran demà d'alerta taronja per nevades intenses. El Pirineu lleidatà tampoc no es lliurarà i s'espera que visqui forts episodis de nevades durant tota la jornada.

Mapa de símbols del Meteocat per divendres, 19 de gener
Previsió del Meteocat per aquest divendres al matí. | Meteocat

El Meteocat alerta: La neu caurà a diferents punts

En la mateixa línia, i de manera menys habitual, també s'espera que caiguin flocs a comarques més properes a la costa. Un exemple és la de la Garrotxa, a Girona.

Òbviament, els flocs es deixaran veure a les cotes més altes. També podria nevar a zones més d'interior de Catalunya com les Garrigues, la Conca de Barberà i el Priorat. Així com al Ripollès o la Terra Alta, la qual es troba en alerta taronja.

Mapa de símbols del Meteocat per divendres a la tarda
Previsió del Meteocat per aquest divendres a la tarda. | Meteocat

A la resta del territori català les temperatures seran una mica més elevades i la precipitació es quedarà en aigua. El litoral, de la mateixa manera, registrarà un dia passat per aigua. Tot això, es traduirà en una considerable baixada de les temperatures a tot el país.

El dissabte el temps donarà una treva

De cara a dissabte els cels s'aclariran i deixaran pas al sol. Tot just quedaran alguns núvols i episodis de boira a comarques lleidatanes d'interior com l'Urgell, la Noguera i la Segarra.

Serà dissabte a la tarda quan s'aclareixi totalment el cel de Catalunya i brilli el sol a totes les comarques.

La predicció del temps de Francesc Mauri s'acosta a la realitat

La predicció meteorològica per a aquest divendres de Francesc Mauri, home del temps de la televisió pública de Catalunya, apunta que hi haurà pluja i neu. I, tal com es desprèn de les dades oficials, sembla que encertarà.

No obstant això, la quantitat prevista de precipitació per a les hores vinents serà insuficient per pal·liar la sequera. Segons Mauri, el temporal començarà a última hora d'aquest dijous i es mantindrà fins dissabte que ve. El divendres és el dia més convuls.