Muntatge de fotos de Francesc Mauri i, de fons, una imatge de Besalú
EL TEMPS

El preciós vídeo d'un poble català que comparteixen Francesc Mauri i Tomàs Molina

Al vídeo es pot veure un capvespre espectacular que ha deixat perplexos els homes del temps catalans

En català es diu que: “Sol rogenc, pluja o vent”. O el que vindria a ser: "Cel vermellós, pluja o vent".

És clar que no es fa la mateixa rima, qui sabrà si el significat meteorològic sí que és igual. Segur que d'això en sap molt Francesc Mauri.

L'expert del temps de TV3 va compartir aquest dimecres una imatge preciosa d'un cel, precisament, d'un vermell intens. Tonalitats vermelloses i ataronjades van inundar el cel de Besalú.

També ho va fer el periodista catalana Tomàs Molina, que es va quedar perplex davant aquesta bellesa.

El detall del vídeo que Mauri no deixa escapar

Aquest preciós poble de Girona es va engalanar ahir d'una estampa purament hivernal. I, segur, que va deixar embadalits tots els que van tenir la sort de gaudir-lo en directe.

Mauri assegura que el vídeo és preciós i pur "espectacle"

Pels que no, Mauri ha compartit aquesta imatge i ha assegurat que és un absolut espectacle. No n'hi ha per menys.

Tenint en compte, a més, que Besalú és un dels pobles amb més encant i màgia de la Costa Brava. Un capvespre per recordar, sens dubte.

El que no li va agradar tant del vídeo a Mauri va ser el cabal del riu Fluvià . Tal com s'aprecia a la imatge, el nivell de l'aigua és ben baix. La sequera no perdona ni els pobles més bonics i asseca uns rius que haurien de baixar desbordants de vida i aigua.

Un riu de Besalú sec

Al vídeo es pot veure perfectament com les columnes del pont estan seques. Normalment, en una situació de regularitat hídrica, les columnes estarien cobertes.

El riu baixaria ple i amagaria la vegetació del llit. Tant de bo ben aviat el temps doni una treva i els núvols regalin tota l'aigua que es necessita.

Si fos així, el vídeo de Besalú no seria preciós a ulls de qualsevol turista. Si no que, a més, seria perfecte. Caldrà esperar i tenir una mica més de paciència, ja que, de moment, les pluges continuen brillant per la seva absència.

Besalú, un dels pobles més bonics de Girona

Besalú és un poble medieval situat a la província de Girona. És conegut pel seu ben conservat nucli antic medieval. Inclou un pont romànic del segle XII, una església romànica i restes d'una antiga sinagoga jueva.

És una destinació turística popular a causa de la seva arquitectura històrica i el seu encant pintoresc. Sobretot a l'estiu, visitar-lo és gairebé obligatori si ets per l'aclamada Costa Brava.