Imatge de fons de diversos cotxes circulant per una carretera nevat al costat d'una imatge de jorge Rey i una altra de diverses grues volant
EL TEMPS

'Les grues avisen': Jorge Rey anuncia una cosa històrica que està 'més a prop que mai'

Jorge Rey posa el focus sobre aquestes aus, que han vist alterat el seu comportament durant les darreres setmanes

Jorge Rey adverteix d'un fet històric, d'importants pluges i nevades a cotes molt baixes durant aquest hivern. Estaria "més a prop que mai" i per recolzar la seva teoria es recolza en el comportament de les grues.

"Una cosa ens volen dir", apunta l'expert meteoròleg. Creu que aquestes aus ens donen les claus de l'"hivern que s'acosta a Espanya".

Jorge Rey, com sol ser habitual en ell, recorre al refranyer popular per explicar els canvis del temps. "Grulles volant, callades o cantant, senyal que el temps està canviant", indica.

Explica que "podem trobar diferents animals que de manera natural migren per qüestions climatològiques". Posa especial atenció en una de les rutes que "es dirigeix des dels països del nord i entra per la zona oest dels Pirineus". Creua la Península en diagonal i "els porta en gran nombre fins a Extremadura", punt en què es concentren moltes d'aquestes aus.

El burgalès detalla en el seu últim vídeo a Youtube que "normalment, al novembre ja estan creuant la Península. Fins i tot de vegades ja se'ls veu a l'octubre". Però aquest any la situació ja ha canviat un "gran nombre se'ls ha vist creuar recentment", entre finals de novembre i començaments de desembre.

🔴Tendencias NAVIDADES 2023 e INVIERNO y PRIMAVERA 2024 🤨😜

Per no perdre't cap previsió de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube punxant aquí!

Jorge Rey deixa clar que arriba el fred i la neu

Jorge Rey sosté que aquesta alteració "es deu a l'estancament als Pirineus per les successives borrasques atlàntiques a l'octubre i al novembre. Ens van deixar vents de l'oest no beneficiosos per al seu pas".

Continua dient que "això té un important significat". I és que quan "van començar a arribar les grues en massa al país" es va produir un descens de les temperatures, i va donar pas a l'hivern. Jorge Rey assegura que després d'un mes des de l'arribada d'aquests éssers "ja podrem veure clars els efectes de l'hivern".

És a dir, que l'arribada d'aquestes aus avança els primers temporals que tindrem aquest hivern, amb pluges i nevades importants a moltes zones. "El primer temporal amb fred hivernal i nevades a cotes baixes estaria més a prop que mai", anuncia el jove.

El temps que s'acosta segons la predicció de Jorge Rey

Jorge Rey avisa que els propers dies "arribarà un anticicló que agafarà força". Juntament amb l'"observament de les grues", això significa que estem propers al primer temporal de l'hivern.

A llarg termini també revela que ens espera "un hivern i una primavera beneficiosos pel que fa a pluges". Seran "mesos humits i amb nevades que agrairan les muntanyes, i freds d'hivern que s'acomiadaran de nosaltres a l'abril". Cosa que no es veu cada any, sens dubte.

I per anar encara més enllà, aclareix Jorge Rey que aquell mateix mes d'abril serà quan ja se li pugui donar la benvinguda a la calor.