Persones caminant a la platja amb dibuix de sol, núvols i signes d'interrogació.
EL TEMPS

Gir de 180 graus amb el temps a Catalunya en els pròxims dies: nous canvis

La calor serà la gran protagonista en els pròxims dies a Catalunya, si bé el cap de setmana els termòmetres baixaran

Catalunya ja fa olor d'estiu. Després de la Revetlla de Sant Joan, l'ambient té un gust estiuenc gràcies a l'inici de les vacances escolars i els plans a l'aire lliure. Però el temps no sempre acompanya i Catalunya viurà els pròxims dies un canvi de 180 graus.

Primer per l'arribada d'una calor que viurà el punt àlgid el divendres, sobretot a la demarcació de Lleida. En segon lloc per un nou descens dels termòmetres i l'arribada de noves pluges el cap de setmana. Tot i això, la situació es preveu dins de la normalitat per a aquesta època de l'any.

Pluges al Pirineu i pols en suspensió en alguns punts de Catalunya

Des del Meteocat han informat que aquest dimecres el temps en el conjunt de Catalunya està marcat per l'estabilitat. Sí que hi haurà algun possible episodi de pluja al Pirineu lleidatà, encara que de manera molt testimonial. A la costa catalana s'espera, a més, que bufi de nou la marinada, especialment als pobles costaners de Girona.

Mapa meteorològic de Catalunya dijous a la tarda, mostrant majoritàriament cels clars amb alguns núvols i precipitacions al nord.

Allà es podran assolir onades de fins a més de mig metre d'alçada. Per tot això, es demana als banyistes precaució i obeir els advertiments de les banderes de cada platja. A Ponent els termòmetres registraran màximes de 35 graus, una dinàmica habitual en aquesta zona del país.

La pols en suspensió i la calitja tornaran a fer acte de presència aquest dimecres a la tarda a Tarragona. Tot i això, aquest episodi no s'espera ni tan intens ni molest com el de la setmana passada.

Una pujada i una baixada dels termòmetres en poques hores

Divendres s'espera que les temperatures arribin al pic màxim amb registres de fins a 37 i 38 graus. La província de Lleida tornarà a ser la zona de Catalunya on més flagell la calor extrema. Això no obstant, també es notarà aquesta pujada a la resta del territori amb un augment, sobretot, de les mínimes.

Això sí, tal com pugin potser tornaran a baixar per al cap de setmana. Especialment de cara a dissabte, quan les temperatures tornaran a baixar i se situaran en nivells normals per a finals de juny.

Tant dissabte com diumenge també podrien aparèixer nous xàfecs . En aquesta ocasió, localitzats a Ponent i al Pirineu occidental. Més enllà d'aquesta certa inestabilitat al llarg de la setmana tot entra dins de la normalitat i no s'esperen canvis bruscs.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: