Un home abrigat es protegeix del fred i al cercle un mapa d'Espanya amb les variacions tèrmiques
EL TEMPS

L'AEMET alerta d'una cosa 'inusual' amb el temps la setmana de Nadal

L'AEMET avança que ens espera una important caiguda dels termòmetres amb vista a les festes nadalenques

Queden uns quants dies perquè arribi Nadal i molta gent està ja pendent del temps que farà durant aquella setmana. Des de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ja estan avisant del que passarà durant el període entre el 18 i el 25 de desembre.

Desvelen que es produirà una cosa inusual per a aquestes dates. S'esperen unes jornades de més fred, "amb temperatures fins i tot inferiors al que és habitual per a aquestes dates en àmplies zones".

Aquestes caigudes poden oscil·lar entre els 2 i 3ºC, segons revelen els primers models meteorològics. Encara no podem parlar de temperatures concretes, però se sap que hi haurà una baixada generalitzada dels termòmetres.

Pel que fa a les precipitacions, "seguiran sense fer acte de presència o serien escasses", apunten des de l'AEMET. Això sí, aclareixen que aquesta previsió "encara presenta incertesa" a causa de les variacions que poden patir els mapes durant els pròxims dies.

En qualsevol cas, ens esperen unes jornades nadalenques més fredes del que estem acostumats. És més que probable que ens poguem estalviar els paraigües, però caldrà estar pendents de les actualitzacions d'última hora.

Inici de setmana especialment càlid, segons l'AEMET

Des de l'AEMET també avancen el temps que ens espera durant aquesta setmana en què ara estem, de l'11 al 17 de desembre. "Es presenta més càlida del normal". Durant els primers dies els termòmetres es dispararan fins als 20 graus a molts punts del país.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats


Ciutat
Tª DIMARTS

Tª DIMECRES

Madrid
Màx. 14


Mín. 7

Màx. 13
Mín. 6
BarcelonaMàx. 21
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 14
ValènciaMàx. 26
Mín. 16
Màx. 20
Mín. 12
SevillaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 18
Mín. 9
SaragossaMàx. 19
Mín. 12
Màx. 16
Mín. 9
BilbaoMàx. 18
Mín. 12
Màx. 13
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 10
Màx. 21
Mín. 12
La CorunyaMàx. 17
Mín. 11
Màx. 15
Mín. 11
BurgosMàx. 14
Mín. 8
Màx. 9
Mín. 2
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 18

Viurem una mena de primavera en ple mes de desembre. El començament de la setmana estarà marcat per un ambient especialment "temperat per a l'època". Tot i això, entre dijous i divendres es preveu "un descens tèrmic".

Després d'unes quantes jornades passades per aigua sobretot al nord-oest peninsular, ara sembla que arriba una certa treva. En la seva previsió, l'AEMET avança que "les pluges seran escasses a la major part del país".

Per tant, ens esperen per davant uns quants dies d'estabilitat, on en alguns casos serà possible fins a deixar els abrics a casa.