Imatge de fons d´uns cotxes circulant per carreteres amb pluja i una altra de Jorge Rey al costat d´una altra d´un mapa d´acumulació de pluges
EL TEMPS

'Successius fronts aquesta setmana': Jorge Rey alerta del canvi que arriba ja mateix

El jove Jorge Rey ja ha avisat de les pluges que poden arribar durant tota aquesta primera setmana del 2024 a gran part d'Espanya, això sí, segons el dia estaran presents en unes zones o altres

Nova setmana i any i sembla que començarà una mica passat per aigua. Jorge Rey ja ha avisat en el seu últim vídeo de l'any del temps que ens espera la setmana que començarà demà, dia 1.

Pluges i més pluges, sembla que és el que tindrem, sense cap mena de dubte. Així ho confirma Jorge Rey, que assegura que tindrem "successius fronts que arribaran a partir de dimarts 2 de gener".

🔴TENDENCIAS REYES 2024 | Último Vídeo del Tiempo de 2023

Per no perdre't cap previsió de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube punxant aquí!

La setmana comença amb pluges febles i localitzades

Segons Jorge Rey, les pluges es poden començar a deixar veure dilluns, tot i això, aquestes seran "febles" i més localitzades a l'"àrea de Galícia o Astúries, així com a les illes més occidentals de Canàries". A més, les temperatures no seran gaire diferents de les que hem estat tenint aquests últims dies, amb màximes i mínimes força suaus.

Jorge Rey avisa del front que entrarà per Galícia dimarts

A partir de dimarts arriba el canvi de temps fort, i la inestabilitat al país s'intensifica. Jorge Rey assegura que serà especialment notable al nord i centre de la península i que Galícia s'emportarà la pitjor part. Allà es podran donar precipitacions força intenses.

No es descarta que al llarg del dia aquestes pluges es vagin estenent. De fet, segons els mapes de l'AEMET, cap a la tarda del mateix dimarts les pluges poden arribar a gairebé tota la zona nord, afectant Astúries, el País Basc, Cantàbria i Navarra. També podrien assolir alguns punts més al nord de Castella i Lleó i Extremadura, i fins i tot Madrid.

A partir de dimecres les pluges es desplaçaran una mica i començaran a traslladar-se del nord al centre de la península. "A l'àrea del sistema central podran tenir certa intensitat", afirma Jorge Rey. I és que, segons les previsions, dimecres les comunitats més afectades per les precipitacions serien Madrid, Extremadura i Castella-la Manxa. També la zona més occidental d'Andalusia, com ara les províncies de Huelva, Sevilla, Cadis i Còrdova.

Mapa de l'AEMET amb la predicció pel dijous 4 de gener
Previsió de l'AEMET pel dijous 4 de gener a la tarda | AEMET

Per dijous no seran només protagonistes les pluges. "S'intensifica el vent, inestabilitat que serà generalitzada excepte a la zona mediterrània nord", diu Jorge Rey. Això sí, les precipitacions no s'allunyen, encara que sí que canvien les zones de principal incidència.

Tal com explica el jove, s'espera que plogui a la zona nord-oest i al sud de la península. De nou les comunitats més afectades per les precipitacions seran Galícia, Cantàbria, el País Basc i Astúries, també Castella i Lleó i Andalusia.

Logo de TelegramPincha aquí para recibir GRATIS las noticias del Tiempo de España en Telegram.

Les Cavalcades de Reis en perill? A quines zones

Per a un dels dies més importants de la setmana, Jorge Rey també ha volgut deixar clar què passarà. "Dia d'inestabilitat a l'interior peninsular, així com al Cantàbric i les Balears".

Mapa de l'AEMET amb el temps pel divendres 5 de gener
Mapa amb la previsió del temps de l'AEMET pel divendres 5 de gener a la tarda | AEMET

Les esperades cavalcades de Reis, podrien veure's una mica afectades especialment en aquesta zona del Cantàbric, en què les pluges podrien mantenir-se a la tarda nit, especialment en zones de costa de Galícia, Cantàbria, Astúries, el País Basc i Navarra. A la resta d'Espanya s'espera força més tranquil·litat, amb poca probabilitat de precipitacions.

Cap de setmana fred, amb pluges i neu

Respecte al cap de setmana, Jorge Rey afirma que serà bastant fred i que les pluges no marxaran. "El cap de setmana baixen una mica més els mercuris, sobretot a l'interior". I, mentre sembla que dissabte el temps serà molt més estable, diumenge podria tornar a estar protagonitzat per les pluges i, aquesta vegada també, les neus.

Segons Jorge Rey, "de cara a diumenge tot indica l'arribada de pluges a la península, així com un descens a les cotes de neu". Aquest descens, assegura el jove, pot produir nevades a cotes mitjanes. A més, a les zones de muntanya on arribi a nevar, hi haurà importants acumulacions, segons els models actuals.

Mapa de l'acumulació de neu a Espanya la primera setmana de 2024
Acumulació de neu a Espanya la primera setmana del 2024, de l'1 al 7 de gener | Meteored

Com dèiem, les precipitacions no ens deixen encara, tot i que sembla que diumenge es concentraran a la meitat més oest del país.