Muntatge amb Jorge Rey i un cotxe travessant un gran toll d'aigua

EL TEMPS

Jorge Rey llança el seu avís més contundent: les zones on plourà molt i nevarà

Jorge Rey adverteix d'un canvi important per als pròxims dies que ens tornarà de nou a l'hivern, amb pluges i neu a moltes comunitats

Jorge Rey avisa del canvi meteorològic que es produirà en qüestió d'uns dies a Espanya. Deixarem l'ambient sec i les temperatures suaus, per donar-li la benvinguda a les pluges, vent i fred. No caldrà esperar gaire perquè es registri aquesta variació.

El jove burgalès avançava que tindríem un cap de setmana i inici de setmana on "el sol seguirà regnant a Espanya". Els termòmetres arriben fins als 15 ºC al nord, els 17 ºC al centre i fins i tot els 21 ºC al sud. Per tant, es manté l'estabilitat de les darreres jornades sense la presència de precipitacions.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDillunsDimarts
MadridMàx. 15
Mín. 5
Màx. 15
Mín. 6
BarcelonaMàx. 20
Mín. 10
Màx. 17
Mín. 11
ValènciaMàx. 20
Mín. 6
Màx. 19
Mín. 9
SevillaMàx. 20
Mín. 7
Màx. 22
Mín. 8
SaragossaMàx. 17
Mín. 3
Màx. 16
Mín. 6
BilbaoMàx. 17
Mín. 5
Màx. 17
Mín. 6
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 6
Màx. 18
Mín. 9
La CorunyaMàx. 15
Mín. 8
Màx. 18
Mín. 9
BurgosMàx. 14
Mín. - 1
Màx. 12
Mín. 2
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 18
Màx. 15
Mín. 6

Això sí, Jorge Rey recordava que les mínimes seguiran sent "fredes, fins i tot arribant als 0 ºC a Castella i Lleó i la Manxa". Aquesta caiguda tèrmica serà més acusada sobretot a primeres hores del dia

Jorge Rey adverteix que som a l'hivern

La presència d'un anticicló sobre Espanya continua condicionant el temps a la Península i les Balears. Però abans del que s'ha pensat s'espera l'arribada d'algun front que ens tornarà a tornar a l'hivern.

Mapa amb la previsió de l'AEMET pel dilluns 5 de febrer
Aquest dilluns seguirà l´estabilitat a tot Espanya | AEMET

Jorge Rey assenyala que "arriben els carnavals" i amb això la inestabilitat pròpia de l'època. A partir del 8 de febrer es preveu un canvi de tendència, amb caiguda de les temperatures i precipitacions.

L'expert en meteorologia també va voler enviar un missatge als seguidors. Sobretot a aquells que pensen que les pluges els arruïnaran les festes de disfresses. "No et queixis tant, que ha de ploure", defensa el burgalès.

Logo de TelegramPincha aquí para recibir GRATIS las noticias del Tiempo de España en Telegram.

I en realitat no està equivocat, ja que alguns punts del país es troben en situació crítica davant de la greu sequera que suporten. Sobretot en àrees del sud i del Mediterrani, on ja s'han començat a aplicar restriccions amb l'ús de l'aigua.

Jorge Rey coincideix amb la resta d'experts en la necessitat que plogui. A partir del dijous 8 s'espera l'entrada d'algun front atlàntic que deixarà els primers xàfecs.

Arriben les pluges i la neu

Tal com ha avisat Jorge Rey, torna l'hivern i arriben les pluges i la neu. Segons els models actuals, s'esperen precipitacions a gairebé tot Espanya des de dijous fins diumenge, però seran més intenses el dijous i el divendres.

Fins a 12 comunitats rebran precipitacions fortes entre dijous i divendres. Galícia serà la més afectada, amb grans acumulacions d'aigua.

Mapa de l'AEMET amb la previsió per al dijous 8 de febrer a la tarda
L'AEMET també preveu pluges per al dijous 8, especialment durant la tarda | AEMET

Altres com Extremadura, Castella-la Manxa, Andalusia, Castella i Lleó, Madrid, Astúries, Cantàbria, La Rioja i el País Basc tindran pluges força fortes. A Aragó i Catalunya també s'esperen pluges intenses, tot i que només a la zona dels Pirineus.

Mapa de l'AEMET amb la previsió per al divendres 9 de febrer de 2024
Divendres s'esperen pluges a gairebé tot Espanya | AEMET

El que també destaca aquesta setmana és que no només tornen les pluges, sinó que ho fa la neu. Moltes d'aquestes zones que es veuran afectades per les precipitacions també ho faran, per les nevades.

Fins a 10 comunitats tindran neu

Fins diumenge dia 11 s'esperen acumulacions de neu a diferents zones a cotes mitjanes. S'espera que la cota estigui entre els 1.200 i els 1.400 metres.

Les nevades començaran dijous a la zona Cantàbrica. Astúries i Cantàbria es veuran afectades. Divendres les nevades s'estendran a certs punts del Sistema Central, arribant principalment a la província d'Àvila, a la zona muntanyenca de Granada i a la part sud del Sistema Ibèric.

Els Pirineus començaran a acumular també quantitats importants de neu, tant a la zona d'Aragó com de Catalunya.

Mapa amb l'acumulació de neu que s'espera pel diumenge 11 de febrer
Fins diumenge els punts més alts dels sistemes muntanyosos d'Espanya es cobriran de neive | Meteored

Fins diumenge, més zones es veuran cobertes per la neu, com és el cas del Sistema Central a la zona de Madrid. També a La Rioja i zones de Castella i Lleó s'esperen nevades, de la mateixa manera que en punts de Galícia i de Castella-la Manxa. Això sí, les acumulacions fins diumenge no seran rellevants.

En qualsevol cas, totes les previsions que es facin tant a llarg termini queden condicionades a la incertesa. Caldrà estar atents a les prediccions dels pròxims dies.

Anima't a seguir ara mateix Jorge Rey a Instagram, Facebook o X (Twitter) per no perdre't cap de les seves prediccions!