Muntatge de fotos de primer pla de Francesc Mauri amb rostre seriós i, de fons, un mapa amb la previsió de Catalunya els propers dies

EL TEMPS

L'avís de Francesc Mauri sobre el que passarà a Catalunya: ‘Bajanades’

Francesc Mauri assegura que la sequera ha vingut per quedar-se i no hi ha previsió de pluges que solucionin el problema a curt termini

L'esperança és l'última cosa que es perd. Però, precisament d'esperança, va escàs l'últim tuit del Francesc Mauri. El meteoròleg de TV3 ha parlat clar per a tots els seus seguidors.

Feia dies que esperava un senyal que li fes determinar el futur del cel. Ara, cansat de buscar i buscar mapes, ha assegurat que esperar pluges no és res més que una “bajanada”.

Mauri s'ha servit de la seva experiència professional per donar la sentència. Com a professional de la meteorologia ha viscut tres grans sequeres.

Francesc Mauri ja ha viscut tres sequeres

La dels anys 1989/1991, la del 2006/2008 i l'actual. Per tot això, pot dir amb exactitud que allò que ens espera no és res més que sequera.

“No hi ha cap patró a la vista d'una situació robusta per sortir del fang sec i esquerdat”, ha anunciat. Així que, per als il·lusos, el missatge és desolador.

I per a la ciutadania en general també. Ja que una bona sessió de pluja és allò que necessita el país. Més esperançador es va mostrar ahir dimecres Tomàs Molina, un altre referent del temps a Catalunya.

Francesc Mauri acaba amb l'esperança de Tomàs Molina

En aquesta ocasió, va ensenyar un mapa que no acostuma a mostrar a la televisió. Ho va fer al programa Planta Baixa i després de la insistència de la presentadora.

A la imatge es podia apreciar que, potser, a finals de la setmana vinent podria arribar una borrasca. Els núvols vindrien de Grècia, malgrat que tot estava incert.

[tweet]1752386217088360776[/tweet]

Molina ja va avisar que no ho veia del tot clar i que, atesa la seva falta d'exactitud, no acostumava a ensenyar aquests mapes. Malgrat tot, les ganes de donar-li la benvinguda a una mica de pluja va fer que l'esperança toqués a la porta.

Està clar que només el pas dels dies tindran la resposta que el país, els agricultors i la terra necessiten.

Caldrà continuar tenint esperança. Això sí, sense ignorar l'experiència de Mauri. Tota la resta, com ell mateix diu, seran bajanades.

L'estat d'emergència ja és una realitat

Mentrestant, avui 1 de febrer ja s'ha activat l'emergència per sequera en diversos punts de Catalunya. El nivell dels embassaments és crític i les mesures han arribat per intentar aturar, en la mesura que sigui possible, aquesta situació límit.