Muntatge fotogràfic entre una imaatge de Tomàs Molina sobre un fons d'estrelles i un mapa
EL TEMPS

L'avís de Tomàs Molina pel que ha passat al cel aquesta nit

El meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, detalla què és el fenomen que s'ha vist al cel durant aquesta nit


Tomàs Molina està sempre pendent del que passa al cel de Catalunya. Els fenòmens meteorològics que ens han acompanyat recentment han permès que s'hagin observat condicions òptimes per observar grans astres.

Això és del que ha parlat Tomàs Molina a les seves xarxes socials. El meteoròleg de TV3 ha compartit amb els seus seguidors el que s'ha vist al cel durant la nit. I, atenció perquè s'han vist diversos astres que no estem acostumats a veure. Tot i que no s'ha vist des de qualsevol lloc, Tomàs Molina ha assenyalat les zones on aquesta meravella s'ha pogut veure.

Tomàs Molina detalla què és el que s'ha vist al cel

Tomàs Molina ha aclarit què és el que es va veure al cel aquest dilluns, 11 de desembre, en alguns punts del país. Concretament, a Mallorca, Eivissa i Alacant és on s'ha vist més el fenomen.

"Qui estigui dins de la franja marcada i estigui despert entre les 1:14:30 i les 1:15:30, mireu al cel i busqueu la constel·lació d'Orió, aquesta que es veu mirant cap al mar a l'hivern. No tanqueu els ulls perquè l'estrella Betelgueuse (la més brillant de l'esquerra que surt a la foto) desapareixerà durant 15 segons eclipsada per l'asteroide León".

"No arribeu tard o us ho perdreu! Cala Llombards 1:14:44 hores, Eivissa 1:14:56 i, Alacant 1:15:11 hores", ha indicat el meteoròleg.

Així mateix, tal com ha indicat Tomàs Molina, a algunes zones s'ha vist clarament la constel·lació d'Orión i l'estrella Betelgueuse. Concretament, s'ha vist aquesta matinada, al voltant de les 1.15 hores, a Mallorca, Eivissa i Alacant.

Tot i això, aquest no és l'únic fenomen del qual recentment ha avisat Tomàs Molina. El passat 1 de desembre, el meteoròleg va anunciar que es van veure Aurores Estables Roges a diverses zones de Catalunya. Tot i que és molt inusual que s'hagi pogut observar aquest tipus de succés, la NASA ja ho havia advertit.

Tot i això, molts van titllar el fenomen d'una aurora boreal, però Tomàs Molina es va veure obligat a desmentir-lo.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: