Fotomuntatge de la cara de Francesc Mauri seriós al capdavant i al fons una imatge del meteoròleg cobrint un temporal de neu
EL TEMPS

Francesc Mauri llança un avís pel que podria passar a Catalunya els propers dies

El meteoròleg de TV3, Francesc Mauri, ha alertat d'un episodi meteorològic que podria arribar a Catalunya en molt pocs dies

Atenció amb l'anunci que ha fet Francesc Mauri. El meteoròleg de TV3 ha alertat d'un fenomen meteorològic que podria arribar a Catalunya els propers dies.

I és que ja estem de ple a l'hivern. A més, entrant als mesos que tradicionalment són els més freds de l'any, com el gener i el febrer.

Per aquest motiu, Francesc Mauri s'ha atrevit a pronosticar una cosa que poques vegades passa a Catalunya. Que nevi fora del Pirineu i en llocs poc habituals, com a cotes baixes. Hi ha possibilitats reals que això passi?

Pot nevar a cotes baixes?

Francesc Mauri ha sembrat el dubte al compte d'X (abans Twitter). El meteoròleg català deixava atònits els seus seguidors de la xarxa social després de llançar una pregunta molt insinuadora aquest dilluns, 1 de gener.

"I si la setmana del 8 de gener toca anar a fer el temps en un lloc on no neva habitualment?", es preguntava Francesc Mauri al seu compte d'X. I és que, així, deixava entreveure la possibilitat d'un episodi de nevades fora dels llocs més habituals, com seria el Pirineu o a cotes més altes.

Un fet que es podria donar tenint en compte la baixada de temperatures i l'aparició d'alguns episodis de pluges que tindria lloc a partir d'aquest divendres, i que s'allargaria a principis de la setmana que ve.

Així ho ha informat el Meteocat. "La previsió a mitjà termini indica el pas de dèbils fronts atlàntics. Tot i això, el de divendres sembla més actiu i podria comportar una mica de precipitació al nord i est del territori. El que sembla més segur és que la temperatura davallarà la segona meitat de la setmana".

Era l'any passat que vam poder veure grans nevades a moltes zones de Catalunya poc habituals, com al Tibidabo de Barcelona. Precisament, al tweet Francesc Mauri etiquetava el compte de l'Associació Meteorològica de Barcelona Comando Tibidabo.

Més fred i pluges per a Reis

Tot i que encara no se sap si podria nevar a cotes més baixes del que és habitual, el que sí que se sap segur és la baixada del termòstat que es produirà just per a la nit de Reis.

"La vigília de Reis, divendres, arriba un canvi. Massa aviat encara per concretar, però: en general venen els dies més freds dels que portem d'hivern", ha alertat Francesc Mauri en un altre missatge a la mateixa xarxa social.

Tot i això, el meteoròleg ha advertit que, malgrat que són bones notícies, no es tracta, "per ara, de cap temporal ni depressió general que faci pessigolles a la sequera". Així que, de moment, haurem d'esperar per saber si finalment es produeix un episodi de neu tan inusual com el que va tenir lloc a principis de març del 2023.