Muntatge amb Jorge Rey molt somrient i uns cotxes enmig d'una nevada intensa
EL TEMPS

Nevades molt fortes i fred intens aquesta setmana a Catalunya

Arriba una setmana de fortes precipitacions a Catalunya i de fortes nevades a moltes ciutats de la península Ibèrica

Després d'un mes del pas de les grues, arriben els freds intensos a Espanya i també a Catalunya. Una massa d'aire fred ens deixarà termòmetres sota zero a gran part del país, així com nevades intenses, fins i tot a cotes baixes.

Jorge Rey - Llega un temporal invernal en toda regla

Per a no perdre't cap previsió del temps de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube aquí!

El fred ja s'instal·la a Catalunya i arriben nevades fortes

Aquest dilluns , sobretot durant la tarda, un front ens deixarà algunes precipitacions a l'oest de la península Ibèrica. Això podria provocar durant la nit a zones de l'oest de Castella i Lleó algunes nevades, però de poc gruix. No obstant això, no està de més tenir precaució.

Mapa de l'AEMET amb la previsió de dilluns, 8 de gener, al migdia
Els primers canvis ja arriben aquest dilluns per l'oest de la península | AEMET

La borrasca associada al capdavant que comentàvem, seguirà el seu recorregut deixant dimarts a la tarda pluges a la zona centre i, especialment, sud peninsular.

Mapa del temps d'Espanya el 9 de gener
Dimarts serà quan les pluges i nevades arribin a més zones del nostre país | AEMET

Tot i que els primers dies d'aquesta setmana es manté amb mercuris freds i propis d'aquesta època de gener, a partir de dimecres baixaran encara més davant l'arribada d'una massa més freda. Això produirà màximes a ciutats com Pamplona, Sòria o Àvila de 1ºC.

Mapa del temps d'Espanya el 10 de gener
Dimecres serà el dia més inestable de tots, amb pluges i nevades abundants | AEMET

A més, la borrasca es posicionarà a la zona mediterrània, possibilitant així les pluges a tot el nord i centre d'una manera més important. El mateix passarà al Llevant, destacant Catalunya amb acumulacions que superin els 100L a zones costaneres. Les nevades ja es notaran des de primeres hores a la Serralada Cantàbrica i aniran avançant a ciutats com Burgos, Pamplona o Osca.

Mapa del temps d'Espanya l'11 de gener
Dijous, la inestabilitat no acabarà de marxar del nostre país | AEMET

Durant dijous les temperatures màximes es mantindran força baixes i podran baixar un o dos graus més, 0ºC a ciutats com Sòria o 2ºC a Saragossa. D'aquesta manera, les cotes seran més baixes i possibilitaran nevades a ciutats com Lleida, Saragossa o Tarragona, encara que en aquesta última ciutat seria de molt poca importància.

Les gelades aniran a més a partir de dimecres

Les gelades a partir de dimecres podran arribar als -3 o -4 graus fàcilment, per això a les zones on previsiblement s'espera neu cal tenir molta precaució davant la creació de plaques de gel entre altres coses.

Destacarem les gelades que es puguin donar a Aragó incús durant el cap de setmana, encara que l'atmosfera tendeixi a anar estabilitzant-se a partir de divendres . A Catalunya, principalment a la zona costanera de Tarragona i Barcelona, les pluges seran una mica intenses, per la qual cosa serà important també mantenir la precaució.

El mapa de la neu acumulada prevista per a aquesta setmana

Neu acumulada a Espanya durant aquests propers dies
Neu acumulada a Espanya durant aquests propers dies | tiempo.com

Insistim que estiguin atents als pronòstics del temps, especialment si es preveu la possibilitat que nevi, encara que sigui poc. Ara bé, no hi ha cap dubte que els extrems fenòmens patits aquests darrers dos mesos a Europa han estat un clar presagi de l'arribada de fortes nevades i freds a Espanya. Gaudeixin també de la neu si poden, és clar. Gràcies.

Anima't a seguir ara mateix Jorge Rey a Instagram , Facebook o X (Twitter) per no perdre't cap de les seves prediccions!