Diversos conductors col·locant cadenes a les rodes enmig d'una nevada intensa

EL TEMPS

Catalunya i les altres 6 zones on nevarà intensament aquest cap de setmana

Tant l'Agència Estatal de Meteorològica (AEMET) com el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han activat noves alertes per neu per a aquest cap de setmana

Al llarg d'aquesta setmana, les pluges s'han deixat notar a gairebé tot Espanya. A més, aquest cap de setmana tot apunta que la inestabilitat serà generalitzada. Probablement, aquest dissabte serà el dia amb més variabilitat, ja que s'espera que les pluges siguin generalitzades.

D'aquesta manera, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat el nivell de perill taronja per costaners, nevades i pluges per a aquest dissabte. Tal com ha anunciat al seu compte de X, abans Twitter, les zones més afectades seran Galícia, Aragó, Catalunya i Andalusia.

En conclusió, aquest cap de setmana ens veurem afectats per una borrasca on les pluges i la neu seran les grans protagonistes. Tot i que s'espera que aquest dissabte sigui la jornada més dura, el temporal es mantindrà els pròxims dies.

Imatge de la predicció meteorològica per a aquest dissabte 9 de març
Mapa amb la predicció meteorològica per aquest dissabte 9 de març. | AEMET

On nevarà?

A conseqüència de l'arribada d'una massa freda, les temperatures també es veuran afectades. Així, faran una considerable baixada igual que les cotes de neu. Aquest dissabte 9 de març, la cota de neu serà a partir dels 800 i els 1.100 metres.

L'AEMET ha activat avisos per nevades a Galícia, Cantàbria, el sistema Ibèric i Central, els Pirineus i Sierra Nevada. A més, es preveu que el Pirineu Aragonès sigui el que acumuli més neu.

Diumenge, la inestabilitat generalitzada persistirà, encara que les precipitacions seran menys intenses. Tot i això, a les zones de Galícia, Astúries i Castella i Lleó, s'espera que les pluges puguin ser més abundants. La neu seguirà present a tots els sistemes muntanyosos.

Imatge del mapa meteorològic per aquest diumenge 10 de març
Mapa amb la predicció meteorològica per aquest diumenge 10 de març. | AEMET

El temporal a Catalunya per a aquest cap de setmana

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill. Així, alerta per intensitat i acumulació de pluja, per neu i per l'estat del mar.

Pel que fa a les precipitacions, aquestes seran continuades al llarg de tota la jornada. Les comarques del centre de Catalunya, el prelitoral central i la província de Girona seran les zones més afectades.

Imatge del mapa meteorològic del Meteocat d'aquest dissabte 9 de març
Aquest dissabte, mitja Catalunya en alerta per pluges i neu. | Meteocat

La neu també tindrà un paper important al territori català. La cota de neu se situarà sobre els 1.100 metres i anirà pujant als 1.300 metres al Pirineu Occidental i als 1.400 metres al Pirineu Oriental. A més, la neu podria arribar a més de 20 centímetres.

Tant és així que en aquests moments, la neu cau amb intensitat al Pirineu. Diverses carreteres de la Val d'Aran, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Berguedà, el Solsonès, la Cerdanya i el Ripollès s'estan veient afectades.

Aquest diumenge 10 de març, s'espera que la situació meteorològica es relaxi a Catalunya. D'aquesta manera, després d'aquest episodi, de mica en mica, anirà tornant l'estabilitat al llarg de la setmana que ve.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: