Muntatge de fotos de primer pla de Tomàs Molina amb la cara seriosa i, al costat, la captura de pantalla d'un tweet amb el contingut borrós

EL TEMPS

‘Hi ha esperança’: L'avís de Tomàs Molina sobre el que podria passar la setmana que ve

Tomàs Molina ensenya un mapa de previsió del temps que podria canviar la realitat hídrica de Catalunya

L'esperança és l'últim que es perd. O això diuen. Així que el meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, confia en el fet que les previsions dels seus mapes es facin realitat.

No se sol veure una previsió a més d'una setmana vista. El temps és molt variable i el que avui poden ser núvols, demà es pot convertir en un sol radiant. O viceversa.

Per tant, parlar d'una hipotètica previsió meteorològica per a finals de la setmana que ve és, com a mínim, un atreviment.

Però Molina, preguntat de manera insistent al programa Planta Baixa, ha deixat veure un mapa que mai ensenya. El de la previsió a llarg termini.

Un mapa on es pot veure una mica d'esperança per a la situació hídrica de Catalunya.

Tomàs Molina posa les esperances en una borrasca arribada de Grècia

Concretament, a finals de la setmana que ve, podria aterrar a Catalunya una borrasca arribada de Grècia. Sona estrany, però, si és veritat, serà meravellós.

Serà llavors quan podran deixar-se veure al cel alguns núvols que, amb una mica de sort, deixin anar aigua. La previsió de Molina tampoc no ha estat de pluges torrencials.

Encara que atesa la situació actual, qualsevol petita pluja seria ja una bona notícia. Sense poder detallar-ne més, Molina només recomana esperar i veure si es fa realitat o no la previsió. Que, en el fons, tothom vol.

De moment, aquest cap de setmana serà climatològicament plaent. El sol continuarà regnant a la majoria dels municipis i es rebrà el mes de febrer amb unes temperatures de primavera.

Tomàs Molina assegura que se seguirà amb bones temperatures

Per a principis de la setmana que ve no s'esperen grans canvis i, fins que no arribi la suposada borrasca, tot continuarà igual. Aquesta situació encaixa perfectament amb la situació actual d'emergència hídrica.

No plou i els embassaments estan sota mínims. Per això, el Govern ha anunciat que aquest dijous, 1 de febrer, decretarà l'emergència per sequera.

I tot després que els embassaments del sistema Ter-Llobregat hagin baixat per sota del llindar hídric dels 100 hm³. Una decisió i situació que no agrada a ningú, però que és necessària per prevenir mals majors.

Ara només cal esperar que el mapa de Molina sigui més real que mai. I que plogui. D'una vegada per totes.