Diverses persones creuant un carrer amb paraigües en un dia de pluja a Santander
EL TEMPS

L'AEMET confirma el temps que farà per Cap d'Any a Espanya: pluges a 2 zones

Les precipitacions seran més intenses a dos punts de la Península, encara que no es descarten gotes en unes quantes comunitats més

Molta gent roman pendent del temps que farà la nit de Cap d'Any i Cap d'Any . Des de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) confirmen que seran jornades d'estabilitat, però amb pluges a dos punts de la Península. Seran sobretot Galícia i la franja cantàbrica.

Això no impedirà que també puguin caure gotes a altres zones de l'interior, encara que serien puntuals. Això passaria aquest dissabte 30, on els pronòstics meteorològics adverteixen de possibles precipitacions a l'oest de Castella i Lleó o àrees d'Extremadura. Fins i tot al sud d'Andalusia, a l'arrencada del dia, podrien donar-se pluges febles.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps del dissabte 30 de desembre
Previsió de l'AEMET pel dissabte 30 al matí | AEMET

A la resta del país, l'AEMET preveu intervals ennuvolats. Això sí, caldrà estar pendents d'un front associat a una profunda borrasca que irromprà dissabte a última hora. Entrarà pel nord-oest, amb més incidència a Galícia, on hauran de rescatar els paraigües.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps del diumenge 31 de desembre
Pronòstic del temps pel 31 de desembre al matí | AEMET

Durant les primeres hores de diumenge, aquest front avançarà pel nord peninsular, deixant pluges tant a Galícia com a les comunitats del Cantàbric. A mitja tarda aquests xàfecs sortiran pels Pirineus i en punts de l'oest i centre.

Entre les zones afectades estarien Extremadura i Castella i Lleó. Tot i que també s'esperen gotes aïllades a Castella-la Manxa, Comunitat de Madrid o Andalusia. Pel que fa a les nevades, seran pràcticament insignificants. Només caurà algun floc durant diumenge a la Serralada Cantàbrica i els Pirineus, amb una cota que rondarà entre els 1.000 i 1.200 metres.

L'AEMET avisa de menys probabilitat de pluges a Cap d'Any

L'AEMET preveu per a la matinada de l'1 de gener un allunyament dels intervals de núvols que acompanyaven al capdavant. Alhora s'aniran obrint clars a l'oest peninsular, amb possibles boires a l'altiplà sud i la vall del Guadalquivir, recull eltemps.cat .

Mapa d´Espanya amb el temps de l´1 de gener
Previsió de l'AEMET pel dilluns 1 de gener | AEMET

La cua d'un front associat a una borrasca que circularà més al nord deixarà més precipitacions a Galícia. També algunes gotes al Cantàbric. El mateix podria passar al sud d'Andalusia o les Canàries.

Expliquen que una petita baixa atlàntica s'aproparia l'últim dia de l'any a les illes i deixaria ruixats principalment a La Palma. A la tarda és probable que aquesta situació remeti.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDiumenge 31Dilluns 1
MadridMàx. 11
Mín. 4
Màx. 11
Mín. 3
BarcelonaMàx. 17
Mín. 9
Màx. 15
Mín. 9
ValènciaMàx. 20
Mín. 7
Màx. 18
Mín. 9
SevillaMàx. 15
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 6
SaragossaMàx. 14
Mín. 3
Màx. 13
Mín. 3
BilbaoMàx.15
Mín. 4
Màx. 15
Mín. 4
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 8
Màx. 17
Mín. 8
La CorunyaMàx. 14
Mín. 11
Màx. 16
Mín. 11
BurgosMàx. 8
Mín. 1
Màx. 7
Mín. -1
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 17
Màx. 23
Mín. 17

El comiat i començament d'any es pot considerar estable, segons l'AEMET. Les precipitacions més importants s'anotaran a Galícia, on poden assolir els 30 mm. A la resta de comunitats afectades seran de caràcter feble.