Un home gran amb expressió de preocupació se sosté el cap amb les dues mans, mentre que a la cantonada esquerra de la imatge es veuen bitllets i monedes d?euro.
ECONOMIA

La Seguretat Social alerta: l'ajuda que et trauran per cobrar uns diners inesperats

La Seguretat Social es mostra ferma i estableix una sèrie de límits a l'hora de concedir algunes pensions

La Seguretat Social ha emès un advertiment important per a tots aquells que reben pensions no contributives. Si reps una herència o qualsevol altre ingrés inesperat, podríeu perdre aquesta ajuda. És crucial entendre com funcionen els límits d'ingressos i quins passos heu de seguir per evitar problemes.

Aquest tipus de pensions s'atorguen a persones que no han cotitzat prou per rebre una pensió contributiva. Estan pensades per garantir un mínim d'ingressos als que es troben en una situació econòmica precària.

Fotomuntatge de jubilats de fons mirant uns papers i al capdavant una cartera amb euros

Límits d'ingressos per rebre l'ajut

La Seguretat Social estableix uns límits d'ingressos anuals que no s'han de superar per continuar rebent aquests ajuts. Si vius sol, els teus ingressos anuals no han de superar els 7.250,60 euros, recull La Razón. Tot i això, si vius amb altres persones, es té en compte la renda total de tots els membres de la llar.

  • Dues persones: El límit d'ingressos anuals és de 12.326,02 euros.
  • Tres persones: El límit puja a 17.401,44 euros.
  • Quatre persones: El topall és de 22.476,86 euros.

Si els convivents són fills o pares, els límits augmenten de la manera següent:

  • Dos convivents: El límit és de 30.815,05 euros.
  • Tres convivents: El topall és de 43.503,60 euros.
  • Quatre convivents: El límit és de 56.192,15 euros.
Imatge de fons d'un home gran amb papers a la mà i una altra imatge d'unes mans de persona adulta amb monedes d'euros a la mà

Què passa si reps una herència?

Si reps una herència i els vostres ingressos anuals superen els límits establerts, podríeu perdre la pensió no contributiva. És fonamental que informis a la Seguretat Social de qualsevol canvi en la teva situació econòmica.

Des del moment en què acceptes aquest llegat, tens un termini de 30 dies per informar la Seguretat Social. Has de posar en coneixement de l'organisme estatal qualsevol canvi en les condicions econòmiques.

Al primer trimestre de l'any, has de presentar una declaració dels ingressos totals de la teva unitat de convivència. En cas de no complir aquests requisits, aquesta entitat pot suspendre el pagament de l'ajut.

No informar la Seguretat Social sobre un canvi en els teus ingressos pot tenir conseqüències greus. L'ajuda pot ser suspesa i podries haver de tornar les quantitats rebudes indegudament. A més, podries enfrontar-te a sancions econòmiques.

És vital estar al corrent dels límits d'ingressos i complir els tràmits necessaris per continuar rebent els ajuts d'aquest organisme. Si reps una herència o qualsevol altre ingrés inesperat, assegureu-vos d'informar la Seguretat Social en el termini fixat. A més, cal presentar la declaració d'ingressos corresponent.

D'aquesta manera, evitareu problemes i podreu continuar rebent l'ajuda que necessiteu.

➡️ Economia

Més notícies: