Un treballador aixeca el polze, amb diversos bitllets de 50 euros a la part inferior dreta, i al cercle, una oficina del SEPE
ECONOMIA

La nova ajuda del SEPE, guanya 3.360 euros mentre treballes: descobreix com

Una nova ajuda econòmica que permet als aturats cobrar 3.360 euros mentre treballen

El Servei d'Ocupació Pública Estatal (SEPE) ha llançat un nou ajut de 3.360 euros que es podrà cobrar mentre es treballa. Aquesta mesura, que forma part de la reforma de subsidis recent aprovada pel Govern d'Espanya, està disponible des d'aquest mes de juny.

Aquesta iniciativa cerca facilitar la incorporació de les persones al mercat laboral, oferint una protecció econòmica durant els sis primers mesos de contracte. Així, els beneficiaris poden rebre el subsidi complet juntament amb el salari, sense reduccions, ja sigui a temps parcial o complet.

Una família fa compres a un supermercat i al cercle uns bitllets d'euro

Un ajut per incentivar l'ocupació

L'ajut està adreçat als qui es converteixin en beneficiaris d'un dels tres nous ajuts assistencials a partir de l'1 de juny. Aquests ajuts són: insuficiència de cotització, esgotament de la prestació contributiva de desocupació i el subsidi per a majors de 52 anys. No s'aplica als aturats que ja rebien l'atur abans d'aquesta data.

Durant els primers sis mesos, els beneficiaris rebran 570 euros al mes de subsidi i sumen un total de 3.360 euros. Aquesta quantitat es proporciona a més del salari de l'ocupació que aconsegueixin, oferint un suport econòmic significatiu.

Per accedir a aquest ajut, cal complir certs requisits. Cal estar en situació legal de desocupació. Això implica haver cotitzat a la Seguretat Social i estar inscrit com a demandant de feina al SEPE.

També és important no tenir rendes superiors al 75% del salari mínim interprofessional (SMI), que actualment és de 850,50 euros al mes.

Un lampista treballa arreglant una canonada, i al cercle, bitllets de 50 euros

A més, els sol·licitants no han d'haver rebutjat una oferta de feina adequada. Una oferta es considera adequada si compleix certs requisits de salari, jornada i ubicació. Per acabar, no s'han d'haver negat a participar en accions de formació, promoció o reconversió professional organitzades pel SEPE o entitats col·laboradores.

Aquesta nova mesura del SEPE pretén ser un incentiu perquè les persones s'incorporin al mercat laboral mentre se'ls ofereix un suport econòmic. Facilita la transició cap a la feina i proporciona estabilitat financera durant els primers mesos de feina.

La nova ajuda del SEPE de 3.360 euros és una oportunitat significativa per a aquells que busquen reinserir-se al mercat laboral. Amb el suport econòmic proporcionat, els beneficiaris poden treballar sense preocupar-se per una reducció en els seus ingressos. Això els permet centrar-se en la nova ocupació i en el desenvolupament professional. 

➡️ Ajuts ➡️ Economia

Més notícies: