Un home gestiona bitllets d'euros, i al cercle, el logotip d'Hisenda
ECONOMIA

Hisenda confirma el benefici que tindràs d'aquí a poc si cobres menys de 22.000 €

El benefici hauria de notar-se a les nòmines dels treballadors o a la declaració de la Renda de l'any que ve

El Consell de Ministres va donar llum verda la setmana passada a un Reial decret llei que prorroga diverses mesures destinades a controlar els preus de productes bàsics. Ha estat així com a resposta a les tensions econòmiques derivades encara de la invasió de Rússia a Ucraïna i els conflictes a l'Orient Mitjà.

Entre les mesures aprovades, destaca una rebaixa significativa en les retencions de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), que beneficiarà milions de contribuents.

La façana de l'Agència Tributària i el cercle, diversos bitllets

Hisenda confirma la notícia a milions d'espanyols

El Ministeri d'Hisenda va reafirmar el compromís d'eximir de tributació els qui percebin el Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Després del recent increment de l'SMI a 15.876 euros anuals, s'ha modificat la Llei 35/2006, del 28 de novembre. S'ha fet per ajustar aquesta exempció amb efectes retroactius des de l'1 de gener. La modificació de l'article 20 de la dita llei assegura que els rendiments del treball generats per aquest salari no estan subjectes a retencions.

A més a més, s'ha incrementat la quantia de la reducció per obtenció de rendiments del treball, passant dels 6.498 euros actuals a 7.302 euros anuals. Aquesta reducció s'aplicarà de manera lineal a dos trams a mesura que augmentin els ingressos. Així s'ampliarà el llindar de tributació des dels 15.000 euros anuals vigents fins als 15.876 euros anuals.

La progressivitat de l'impost permetrà que aquests canvis beneficiïn rendes de fins a 22.000 euros anuals. En total, la rebaixa de retencions de l'IRPF arribarà a 5,2 milions de contribuents, entre els quals hi ha assalariats i pensionistes amb rendes baixes i mitjanes. S'estima que aquesta mesura permetrà un estalvi de prop de 1.385 milions d'euros per a aquests col·lectius.

Tot això és una cosa que, a més, es podrà veure reflectida a la declaració de la Renda de l'any que ve. En què, milers de treballadors que cobrin menys d'aquesta quantitat, no hauran de pagar tants diners a Hisenda.

Amb aquesta iniciativa, el Gobierno busca alleujar la càrrega fiscal dels treballadors i pensionistes amb menys ingressos. Així sí, aquells que cobren quantitats més elevades no veuen cap rebaixa, al contrari, molts d'ells encara veuen reflectit a les seves nòmines com, a poc a poc, els impostos van pujant.

➡️ Economia

Més notícies: