Imatge de fons d´una oficina de l´Agència Tributària, al costat d´una altra d´un noi pensatiu i una tercera d´una casella marcada amb una creu
ECONOMIA

L'advertència d'última hora d'Hisenda als qui han presentat la Renda aquests dies

Avui, dilluns 1 de juliol, és l'últim dia per presentar la Renda, però dimecres passat es va complir una altra data clau

La campanya de la Renda 2023-2024 arriba avui al final. Fins aquest dilluns a darrera hora es pot presentar la declaració de la Renda dels contribuents.

Segur que són molts els que han esperat fins a última hora per presentar la seva Renda, però Hisenda ha volgut llançar-los un avís. I és que aquests contribuents tindran un inconvenient.

Dimecres passat va ser el darrer dia per domiciliar el pagament

El 26 de juny va ser el darrer dia per domiciliar el pagament de la declaració de la Renda. La domiciliació bancària permet pagar còmodament i sense recàrrecs a través de Renda Web. A partir del 27, aquesta opció ja no estava disponible.

Imatge de fons d'una persona fent càlculs amb una calculadora i uns papers a taula, a més d'una imatge d'una oficina d'Hisenda amb dues persones sent ateses i una altra d'una mà amb molts bitllets d'euros

Això vol dir una cosa, i és que tothom que hagi presentat la renda entre dijous passat i avui, haurà d'abonar l'import a pagar presencialment. Aquells als quals li Renta els sortís a tornar, no se'n veuen afectats.

Des del 27 de juny, només queden dues opcions per als que encara no hagin presentat la declaració i els surti a pagar:

  1. Pagament presencial al banc: Requereix acudir a una sucursal bancària amb el document d'ingrés imprès. És una opció més molesta i menys convenient.

  2. Pagament en línia amb recàrrec: Plataformes com TaxDown permeten pagar en línia, però amb un recàrrec del 5% sobre la quantitat a pagar. Tot i que evita desplaçaments, implica un cost addicional.

És crucial actuar amb rapidesa i presentar la declaració abans del final del dia per evitar complicacions i costos innecessaris.

Uns documents, una calculadora i unes monedes de fons, amb una noia subjectant bitllets d'euros, i al cercle el logotip d'Hisenda

Avui dia límit

Avui, dilluns 1 de juliol del 2024, és el darrer dia per presentar la declaració de la Renda. Molts contribuents aprofiten aquest moment per enviar l'esborrany d'IRPF. Tot i això, esperar fins a l'últim moment és arriscat.

A partir d'avui, Hisenda començarà a enviar les anomenades 'cartes de la por'. Aquestes no només són per als que no presentin la declaració a temps. També preveuen sancions per cometre errors a la declaració.

Els experts de TaxDown informen que una de les sancions més recurrents és per no presentar l'IRPF a temps. En aquest cas, s'obren diversos escenaris de penalització.

És vital que els contribuents actuïn amb rapidesa i presentin la seva declaració avui mateix. D'aquesta manera evitaran complicacions i possibles sancions d'Hisenda.

➡️ Economia

Més notícies: