Una dona s'emporta la mà a la boca mentre mira un ordinador, amb un logotip de Sabadell i una imatge d'un hacker amb una màscara de Guy Fawkes a la pantalla.
ECONOMIA

Alerta de Banc Sabadell: si t'arriba aquest missatge, no ho obris o ho perdràs tot

Banc Sabadell llança un avís als seus clients perquè tinguin la màxima cura si els arriba aquest missatge perillós

Banco Sabadell ha emès una alerta urgent sobre una nova forma d'estafa que està circulant entre els usuaris. Si has rebut un SMS sospitós sobre el lliurament d'un paquet on falten certes dades importants, és crucial que no facis ni cas a aquest tipus de comunicacions. Aquest phishing té com a objectiu robar les teves dades privades i, si no segueixes els consells de seguretat, ho podries perdre tot.

Banc Sabadell alerta els seus clients: molt de compte amb aquesta estafa

El SMS en qüestió sol ser molt convincent. En ell, se us informa que un paquet està en camí cap a tu, però que falten algunes dades de la teva adreça o informació addicional per completar el lliurament.

Un home amb ulleres i expressió de sorpresa es cobreix la boca amb les mans, mentre a la cantonada superior esquerra es mostra el logo de Sabadell ia la cantonada inferior dreta apareix una imatge d'un hacker amb una màscara de Guy Fawkes usant un ordinador portàtil .

Et demanen que segueixis un enllaç o responguis amb les dades que falten. Tot i això, aquest enllaç no porta a una pàgina legítima de Banc Sabadell, sinó a un lloc fals que imita l'aparença de la pàgina web del banc.

Què no has de fer mai? Banc Sabadell respon

Banc Sabadell adverteix que mai no has de fer clic en enllaços sospitosos que arribin al teu mòbil o correu electrònic. Aquests missatges són una tècnica comuna de pesca utilitzada pels estafadors per robar la teva informació personal. Per exemple, números de comptes bancaris, contrasenyes i dades de targetes de crèdit.

A més, és important que no proporcionis informació personal en resposta a aquests missatges. Els bancs mai no us demanaran les vostres dades d'accés a través de correus electrònics, missatges de text o enllaços. Si rebeu una comunicació que sembla del vostre banc, però us demana informació sensible, és millor que contacteu directament amb el Banc Sabadell.

Evita per tots els mitjans un risc innecessari: Sabadell ho deixa clar

En seguir l'enllaç proporcionat en aquests missatges de pesca, pots caure en un parany. Una en què els estafadors aconsegueixen accedir a les teves dades privades o fins i tot instal·lar codi maliciós al dispositiu. Això posa en risc la seguretat del compte bancari i la identitat.

Dona preocupada parlant per telèfon amb el logo de Sabadell a la cantonada.

En proporcionar informació sensible, com ara el teu número de compte o dades de targeta, estaries donant accés als delinqüents. Accés per robar diners del teu compte, fer compres no autoritzades o cometre frau en nom teu. En alguns casos, aquests fraus poden tenir conseqüències molt greus, tant econòmiques com a personals.

Consells per evitar ser estafat

  • No responguis a missatges sospitosos. Si un missatge sembla estrany o inesperat, suprimiu-lo immediatament.
  • Verifica el remitent. Si tens dubtes, revisa el correu electrònic o el número de telèfon des d'on se't va contactar. Els estafadors solen fer servir adreces de correu falses que imiten les oficials.
  • Accedeix al teu compte directament. En lloc de fer clic a enllaços dins dels missatges, obre la pàgina oficial de Banc Sabadell i revisa si hi ha alguna notificació important sobre el teu compte.
  • Mantingues el dispositiu protegit. Assegureu-vos de tenir actualitzat el vostre sistema operatiu i el vostre programari de seguretat per prevenir qualsevol tipus d'intrusió.

Banc Sabadell està prenent totes les mesures per protegir els seus clients d'aquest tipus de fraus, però la prevenció també depèn de tu. Si mai rebeu un missatge relacionat amb un paquet o qualsevol altra sol·licitud sospitosa, seguiu aquests consells i manteniu-vos alerta. No posis en risc les teves dades privades i protegeix la teva seguretat financera.

➡️ Bancs ➡️ Economia

Més notícies: