Dona preocupada parlant per telèfon amb el logo de Sabadell a la cantonada.
ECONOMIA

Mitja Espanya en alerta per l'últim avís del Banc Sabadell: prohibit dir això

No te la juguis, perquè pots acabar sense un cèntim: segueix al peu de la lletra aquest avís de Banc Sabadell

En un món cada cop més connectat, les estafes telefòniques s'han convertit en una amenaça creixent. Banc Sabadell ha llançat una alerta important sobre una modalitat de ciberdelicte coneguda com l'estafa del 'sí'. Una que ha començat a afectar nombrosos usuaris.

Aquest frau es basa en un simple però perillós engany. Els estafadors intenten gravar la teva veu dient "sí", i després utilitzen aquest enregistrament per realitzar càrrecs o contractes en nom teu sense el teu consentiment.

Així funciona l'estafa del 'sí': Banc Sabadell alerta els clients

El modus operandi dels estafadors és senzill però efectiu. Els delinqüents et truquen per telèfon, fent-se passar per una empresa o institució legítima. Durant la conversa, et demanen que responguis afirmativament a una sèrie de preguntes, com ara: "Estàs d'acord amb rebre la nostra oferta?".

Un home gran amb una camisa a quadres blaus i ulleres mira sorprès el telèfon mòbil davant d'una sucursal del banc Sabadell.

El parany és que, en respondre "sí", sense saber-ho, autoritzes un enregistrament que després pot ser utilitzat per signar contractes falsos. O per fer compres al teu nom.

Aquest tipus de frau és cada vegada més comú, i és fonamental estar alerta davant de qualsevol trucada sospitosa.

Consells per evitar l'estafa del 'sí'

Per protegir-vos d'aquesta amenaça, Banc Sabadell recomana seguir una sèrie de passos bàsics però efectius:

  • No responguis a preguntes obertes: Si no coneixes l'interlocutor, evita dir "sí" o qualsevol altra paraula que pugui ser enregistrada, fins i tot si sembla inofensiva.
  • Desconfia de les trucades no sol·licitades: Si et truquen sense previ avís, és millor penjar. Les institucions financeres i empreses serioses no solen trucar per demanar-te informació personal de manera tan directa.
Un home amb expressió sorpresa mira el telèfon mòbil davant d'una sucursal del Banc Sabadell.
  • Verifica sempre la identitat de l'interlocutor: Si la trucada és legítima, assegureu-vos que realment prové de l'empresa que diuen representar. Pots penjar i trucar al número oficial que apareix al lloc web de la companyia.
  • No comparteixis informació personal: Mai comparteixis les teves dades bancàries, contrasenyes o qualsevol informació sensible per telèfon.
  • Utilitza blocadors de trucades: Moltes aplicacions us poden ajudar a identificar i bloquejar números sospitosos abans que us arribin.

L'estafa del “sí” és un perill real i pot tenir conseqüències greus. Banc Sabadell fa una crida a tots els seus clients a estar alerta i prendre precaucions per evitar caure en aquest parany. Recorda, la millor manera de protegir-te és no donar mai el teu consentiment verbal sense estar completament segur de la identitat de qui et truca.

➡️ Bancs ➡️ Economia

Més notícies: