Fotomuntatge de dues persones a una taula d'oficina de treball i al capdavant una dona sorpresa
ECONOMIA

La data que té en suspens els treballadors autònoms: toca esperar fins a la tardor

Els autònoms van conèixer fa uns dies quins són els plans del Govern amb els ajustaments de les quotes

La Seguretat Social ha anunciat que no regularitzarà les quotes dels autònoms corresponents a l'any 2023 fins a la tardor. Aquesta notícia ha generat inquietud entre els treballadors per compte propi. Sobretot perquè esperaven una resolució més primerenca.

La confirmació va arribar fa uns quants dies de la mà del secretari d'Estat de Seguretat Social, Borja Suárez. Aquesta informació la va traslladar als presents al V Fòrum Emprenedors i Autònoms, organitzat per la Federació Nacional d'Associacions Autònoms (ATA).

Una persona utilitzant un ordinador portàtil i una imatge superposada d'una mà sostenint diversos bitllets d'euro

Què implica la regularització de quotes?

La regularització de quotes és un procés pel qual la Seguretat Social ajusta les quantitats que els autònoms han pagat al llarg de l'any. Aquest ajustament es realitza per assegurar que les contribucions siguin d'acord amb els ingressos reals de cada autònom. En altres paraules, si un autònom ha pagat de més, se li tornarà l'excés, i si ha pagat a faltar, haurà d'abonar la diferència.

"Volem garantir que la regularització es dugui a terme de la manera més reeixida possible. Mitigant qualsevol incertesa que pugui sorgir", va afirmar Borja Suárez. La intenció és que aquest procés no sigui només eficient, sinó que també ajudi a impulsar l'activitat dels autònoms.

Entre els treballadors per compte propi hi ha certa incertesa. Es desconeix com i quan es farà aquesta regularització.

Cal no oblidar que la campanya de la Renda ja va finalitzar fa uns dies. I les dades ja es podrien creuar amb l'Agència Tributària.

Un home treballa davant de l'ordinador i apunta en un paper, i al cercle, bitllets de 50 euros

Per què és important aquest ajustament per als autònoms?

Per als autònoms, la regularització de quotes és crucial. No només afecta la situació financera immediata, sinó que també té implicacions a llarg termini en termes de prestacions i jubilació. Un ajustament adequat assegura que els autònoms no paguin més del necessari i que les seves contribucions reflecteixin fidelment els seus ingressos reals.

Amb la regularització programada per a la tardor, els autònoms hauran d'esperar uns mesos més per conèixer el resultat dels ajustaments. Durant aquest temps, és fonamental que es mantinguin informats i preparats per a qualsevol eventualitat. La col·laboració entre la Seguretat Social i LLIGA promet un procés més clar i eficient.

➡️ Economia

Més notícies: