Una empleada de casa passa l'aspiradora en un sofà, ia la part esquerra, uns bitllets de 50 euros
ECONOMIA

Fins a 4 ajudes diferents: els diners que pots cobrar el 2024 si ets mestressa de casa

Les mestresses de casa solen tenir dificultats econòmiques que també poden afectar el conjunt de la llar

La situació econòmica de les mestresses de casa ha estat un tema de preocupació durant dècades, i actualment continua sent un desafiament significatiu. Tot i exercir un paper crucial en el funcionament diari de les llars i en la criança dels fills, les mestresses de casa sovint enfronten una sèrie de dificultats econòmiques.

Les mestresses de casa, moltes vegades, es veuen empeses a deixar la feina per situacions diverses. Sigui la cura de fills o familiars o de la llar. Això fa que no acostumin a tenir ingressos propis, cosa que les fa econòmicament dependents de les seves parelles o d'altres membres de la família.

Aquesta dependència econòmica pot comportar una sèrie de problemes. Per abordar aquesta problemàtica hi ha polítiques públiques que proporcionen suport econòmic directe a les mestresses de casa, com a subsidis. A Espanya aquest any hi ha fins a quatre ajudes a què poden optar.

Una dona amb expressió de sorpresa es cobreix la boca amb les mans mentre observa un manat de bitllets a la mà d'una altra persona, amb un fons de monedes.

Els 4 ajuts que poden cobrar les mestresses de casa

Subsidi per a persones amb càrregues familiars

Aquest subsidi està destinat a persones aturades que tenen responsabilitats familiars, com ara fills menors d'edat o familiars dependents.

Per accedir a aquest ajut, generalment cal haver esgotat prèviament la prestació contributiva per desocupació i no tenir ingressos superiors a un determinat llindar. L'objectiu d'aquest subsidi és proporcionar un suport econòmic temporal mentre la persona busca una nova feina.

És un ajut que es pot allargar fins als 30 mesos, segons la teva situació personal, i el cobrament és de 480 euros mensuals el 2024.

Imatge de fons de molts bitllets d'euros, amb una altra de diverses monedes amuntegades i en primer pla una dona amb gest de sorpresa

Subsidi per a persones sense càrregues familiars majors de 45 anys

Aquest subsidi està dirigit a persones aturades més grans de 45 anys que no tenen responsabilitats familiars. Igual que en el cas anterior, cal haver esgotat la prestació contributiva per desocupació i complir certs requisits d'ingressos.

L'ajuda es pot cobrar durant sis mesos amb una quantitat mensual de 480 euros aquest any.

Subsidi per a majors de 52 anys

Aquest subsidi està dissenyat específicament per a persones aturades més grans de 52 anys. A diferència d'altres subsidis, aquest es pot estendre fins que el beneficiari arribi a l'edat de jubilació, sempre que continuï complint els requisits establerts.

A més d'haver esgotat la prestació contributiva per desocupació, els sol·licitants han de complir certs requisits de cotització a la seguretat social i no tenir ingressos superiors a un llindar determinat.

La quantitat que es cobra també és de 480 euros mensuals.

Una família feliç abraçant-se mentre una mà sosté bitllets d?euro.

Renda Activa d'Inserció (RAI)

La Renda Activa d'Inserció (RAI) és una ajuda econòmica destinada a persones aturades de llarga durada que enfronten dificultats especials per trobar feina.

Aquest programa està dirigit a diversos col·lectius, incloent-hi persones més grans de 45 anys, víctimes de violència de gènere, persones amb discapacitat i emigrants retornats. Per accedir a la RAI, cal estar inscrit com a demandant de feina i complir certs requisits d'ingressos i patrimoni.

La RAI no només proporciona un suport econòmic, sinó que també inclou mesures d'inserció laboral, com ara orientació i formació, per millorar les oportunitats d'ocupació dels beneficiaris.

➡️ Ajuts ➡️ Economia

Més notícies: