Una dona pensativa amb signes d'interrogació sobre el cap davant una botiga de Mercadona.
CONSUM

Juan Roig revela el gran misteri de Mercadona: et quedaràs de pedra

Mercadona ha hagut d'aclarir una informació sobre la cadena perquè estaven apareixent especulacions

Mercadona és un dels supermercats més influents i reconeguts a Espanya. Les seves botigues es troben a molts punts del nostre país per estar a prop dels seus clients. De mica en mica, també es va assentant a Portugal a un ritme que va en augment.

Els productes de Mercadona són coneguts per tots els clients que van a comprar. Allí poden veure el seu assortiment habitual, a més de nombroses novetats. Tenint en compte les visites que rep, se sap realment per què aquest supermercat es diu així?

Així va ser com Mercadona va revelar l'origen del nom

El 1977, Francisco Roig i Trinidad Alfonso van transformar el negoci familiar de Cárnicas Roig en una botiga d'ultramarins. Quatre anys més tard, el 1981, va néixer Mercadona amb l'obertura de vuit botigues a València. Al llarg dels anys, la cadena ha experimentat un creixement exponencial, però l'origen del nom ha estat objecte d'especulació.

Primer pla de l'entrada d'una botiga de Mercadona

El 2017, Juan Roig, president de Mercadona, va revelar el seu origen al congrés de l'Associació d'Empreses del Gran Consum. Allà va explicar que el nom de la cadena prové d'una empresa de pastes italiana. Aquesta revelació va ser un moment clau per desmentir les teories errònies que circulaven sobre l'origen del nom.

L'aclariment definitiu va arribar el 2021. El compte oficial de Mercadona a X va confirmar que el nom "Mercadona" va sorgir d'una empresa italiana anomenada Mercadonna. Francisco Roig, germà del president, va veure el nom en unes pastes i va decidir treure-li una "n" per crear el nom de la cadena de supermercats.

Una explicació que busca desmentir falques

Aquesta explicació oficial va ser una resposta a un usuari que va preguntar sobre l'origen del nom a la xarxa social. La resposta de Mercadona va ser clara i directa. "L'origen del nom de Mercadona sorgeix de Francisco Roig, germà del nostre President, quan van veure a Itàlia el nom en unes pastes i van decidir treure-li una 'n'".

Tot i aquest aclariment, existia una mentida molt estesa sobre l'origen del nom de Mercadona. Segons aquesta teoria, el nom hauria nascut com un joc de paraules en valencià, combinant els termes “mercat” i “dona”. Tot i això, la companyia sempre ha desmentit aquesta explicació, reafirmant el seu veritable origen relacionat amb la marca de pastes italianes.

La persistència d'aquesta mentida demostra com les teories errònies poden arrelar-se a la cultura popular. Mercadona ha hagut de repetir diverses vegades la veritable història darrere del seu nom per desmentir la teoria del joc de paraules en valencià.

➡️ Supermercats ➡️ Consum

Més notícies: