Batut de civada i plàtan en un got de vidre
CONSUM

Són els granissats realment saludables? T'ho aclareixo com a nutricionista

Amb l'arribada de la calor, els granissats es converteixen en l'opció preferida per a moltíssimes persones

A l'estiu és més que típic veure gent amb granissats pel carrer, a terrasses de bars o a la platja. És una beguda gelada molt refrescant, però compte perquè, com alguns imagineu, no és or tot el que llueix.

Com a concepte realment no puc negar que no és una idea genial: fruita amb gel, què més es pot demanar? Però és clar, el granissat comercial va més enllà d'això, contenint sucre, colorants i saboritzants artificials que tenen efectes negatius per a la teva salut.

És cert que trobem alternatives sense sucre, però que en substitució, porten edulcorants i d'altres afegits per fer-los més desitjables.

Valor nutricional dels granissats

Doncs com us deia, podem trobar dos ingredients clarament negatius als granissats: el sucre i els additius.

Tres flascons de vidre amb batuts de fruites de colors rosa, taronja i morat, amb palles de colors i decorats amb fulles de menta, envoltats de fruites fresques com plàtan, gerds i nabius.
  1. Sucre. De manera general, un granissat comercial sol tenir entre 20 i 30 grams de sucre per porció. Perquè ho entengueu millor, un granissat porta entre 2 i 3 cullerades soperes de sucre.
  2. Additius. A més de l'endolcidor, solen portar colorants, saboritzants i aromatitzants artificials. Hem d'evitar aquests ingredients a la nostra dieta diària.

És cert que hi ha aliments típics de l'estiu amb més sucre i més additius que els pedregats, però no per això els hem d'aconsellar.

Si vols menjar-te'n algun de tant en tant, és clar que pots, però tenint en compte que això serà un extra. Has de saber quins són els seus ingredients i no pensar que menges fruita amb gel, perquè no és així.

Alternatives saludables als granissats comercials

Doncs per sort, hi ha alternatives saludables per fer de forma fàcil i ràpida a casa:

Imatge de quatre sucs de fruites
  • Granissats de fruita. Utilitza fruita fresca congelada com síndria, maduixa, mango… Després líqua-les amb una mica d'aigua. D'aquesta manera, tindràs el granissat completament natural. També ho podem fer amb gel picat i suc de llimona.
  • Endolcidors més naturals. Si l'opció anterior us sembla una mica insulsa, és clar que podeu afegir-hi algun endolcidor. Però compte, si els hi afegim, deixarà de ser una opció per al dia a dia. Podem utilitzar mel, dàtils, xarop o fins i tot stevia.
  • Infusions i te gelat. Les infusions poden ser una alternativa per utilitzar com a base dels teus granissats. També pots variar entre els diferents tipus de te.
➡️ Consum

Més notícies: