Muntatge amb un plat de salmorejo i els ingredients al costat, i tres cercles amb el logotip de Carrefour, Lidl i Mercadona
CONSUM

Desvelen qui fabrica el salmorejo de marca blanca de Mercadona, Lidl o Carrefour

La majoria dels salmorejos envasats que es consumeixen sota marca blanca pertanyen a la mateixa companyia

Fins i tot a l'hivern el salmorejo és el plat favorit de moltíssimes persones. I podríem dir la perdició. Per això es converteix en un dels productes més consumits ja preparats i envasats.

Atès que ens agrada consumir-ho sovint, la comoditat i rapidesa que suposa comprar-ho fet, és clara. Les marques blanques presenten una gran qualitat, però qui s'hi amaga darrere?

El salmorejo és un dels productes que més es consumeixen envasats

El salmorejo és un plat saníssim, més enllà que diguin que engreixa. Com tot, s'ha de consumir amb moderació, però tant els ingredients com l'elaboració són els més naturals i saludables que existeixen.

Imatge de fons d'una taula amb un plat de salmorejo i amb diversos ingredients al voltant, com ara tomàquet, pa, ou, oli i sal

Quan arriba l'estiu, i juntament amb altres receptes tradicionals com el gaspatxo, el salmorejo es converteix, per fi, en una de les nostres alegries principals. Però preparar-ho no és cosa d'uns quants minuts.

Per això, la majoria de nosaltres acostumem a comprar-lo envasat, per tenir-lo a mà sempre que ens vingui de gust. I d'entre les més consumides, les marques blanques s'emporten, sens dubte, el palmell.

Però, qui s'amaga darrere les nostres marques de salmorejo preferides? Principalment, hi ha dos fabricants que abasteixen amb el seu salmorejo els supermercats més importants.

Les empreses fabriquen el salmorejo dels principals supermercats

Ampolla de salmorejo Hacendado al costat de rectangle vermell amb marca Garcia Carrion sobre plat de salmorejo desenfocat

Una companyia responsable d'algunes de les marques de salmorejo més consumides és J. García Carrión. Es tracta d'una empresa d'origen familiar, aquesta vegada molt més antiga, del 1890, a Jumilla.

En aquest cas, el salmorejo procedent d'aquesta enorme empresa familiar és el d'Alcampo i també el d'Hacendado, la marca blanca de Mercadona.

Però a la majoria de supermercats, el fabricant que hi ha darrere és AMC Natural Drinks. Una empresa de Cartagena que va començar les seves caminades, sota el grup AMC, cap al 1931.

Són, en concret, els supermercats Lidl, Dia i Carrefour. Els que, sota la marca blanca del seu salmorejo, amaguen la confiança en aquesta longeva companyia murciana.

En el cas de Dia i Carrefour, el seu salmorejo apareix sota la marca homònima del supermercat. Al de Lidl, el seu salmorejo es ven sota la seva marca blanca Chef Select.

Preus i ofertes actualitzats el dia 28/05/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i E-Notícies no es fa responsable dels possibles canvis.

➡️ Supermercats ➡️ Consum

Més notícies: