Un peixater explica quina és la manera correcta de congelar el peix per a aquest Nadal
Descobreix per què és important congelar el peix correctament i com fer-ho com un autèntic expert en la matèria
Moltes llars recorren al congelador com el millor aliat per conservar els aliments i organitzar els àpats amb antelació. Congelar és una estratègia pràctica i econòmica, però no sempre es fa de la manera correcta. Si parlem de peix, hi ha certs passos que marquen la diferència entre gaudir d'un producte fresc i saborós o acabar amb un desastre culinari.
És cert que el peix congelat pot aguantar mesos i continua sent una opció excel·lent. Però, com assegurar-se que es conservi bé i no perdi ni el sabor ni les seves propietats? Aquí tens alguns consells d'un expert que t'ajudaran en aquestes festes.
Com congelar peix com un professional
José Antonio Martín, peixater del Mercat d'Illa Cristina, ho té clar: el fred és el millor aliat. Durant la seva intervenció al programa Salud al día de Canal Sur, va compartir els seus trucs. Si congeles peix d'escata, té una bona recomanació: "Treure-li les escates i el budell, embolicar-lo en paper transparent perquè el congelador no el cremi, es conserva molt millor".
I per a peixos petits com sardines o seitons? Aquí suggereix una tècnica diferent: "Posar-los en carmanyoles amb aigua. Es fan bloc i es conserva millor". Això sí, la descongelació ha de ser gradual: "Es descongela a poc a poc a la nevera".
Més peix al teu plat
A més d'aprendre a congelar-lo, és important recordar per què el peix és essencial a la nostra alimentació, especialment en èpoques com Nadal. Segons la dietista-nutricionista Rocío Gala, el peix és un dels pilars de la dieta mediterrània gràcies a la seva aportació de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i nutrients, com el calci.
Consumir peix entre quatre i cinc cops per setmana és més que recomanable, ja que ajuda a desplaçar altres proteïnes d'origen animal. Però compte, amb el peix blau com el verat o la tonyina, cal ser una mica més moderat. Gala aconsella no prendre'l més de dues vegades a la setmana per evitar una ingesta excessiva de metalls pesants.
En aquestes festes considera allò que aporta a la teva taula el peix: salut, sabor i aquest toc tradicional que sempre acompanya les grans celebracions. Atreveix-te a variar entre peix blanc i blau, i recorda que incloure'l als teus plats farà feliç el teu paladar i també el teu cos.
Més notícies: