Dona donant un consell davant de peixateria de Mercadona
CONSUM

Aquests són els 4 tipus de peix que us ajudaran a enfortir la vostra memòria

Incorporar certs tipus de peix a la teva dieta pot ser clau per enfortir la memòria i millorar la funció cerebral

Incorporar certs tipus de peix a la teva dieta pot ser clau per enfortir la memòria i millorar la funció cerebral. Els peixos blaus, com la tonyina, el verat, el salmó i les sardines, són especialment beneficiosos en aquest aspecte.

Peixos blaus: una font rica a Omega-3 i DHA

Muntatge amb diverses caixes de peix diferents i en primer pla home jove, amb barba, amb cara de sorpresa

Aquests peixos són rics en àcids grassos Omega-3 i àcid docosahexaenoic (DHA), components essencials per a la salut cerebral. El DHA és un àcid gras Omega-3 que es concentra al teixit nerviós i juga un paper molt important en la formació i en funció del cervell.

El consum regular dels peixos pot regular la funció neuronal i beneficiar la capacitat del cervell per emmagatzemar informació. Els àcids grassos Omega-3, especialment el DHA, són fonamentals per mantenir la integritat de les membranes cerebrals i la funció neuronal.

La tonyina és un dels peixos més recomanats per enfortir la memòria. És una gran font de proteïnes, Omega-3 i DHA, cosa que el fa ideal per millorar la funció cerebral. El verat, per la seva banda, destaca pel seu alt contingut de fòsfor, un mineral que també contribueix a la salut cognitiva i afavoreix el manteniment de la memòria.

Muntatge amb una imatge de fons d'un salmó a trossos i una noia menjant amb una forquilla

El salmó, un altre peix més popular, és especialment ric en proteïnes i greixos saludables, a més de ser una font destacada d'Omega-3. Les sardines, tot i que sovint passen desapercebudes, són molt valuoses per la seva alta concentració d'Omega-3. Això les fa ideals per millorar la memòria, prevenir malalties cardiovasculars i ajudar persones amb diabetis.

Incorporar aquests peixos a la dieta és senzill, i l'ideal és consumir-los almenys dues vegades per setmana. La seva versatilitat permet preparar-los de moltes maneres: al forn, a la graella, en amanides o fins i tot en sandvitxos. Amb només un parell de menjars setmanals d'aquests peixos, et pots beneficiar de les seves propietats que afavoreixen la salut cerebral i la memòria.

Incloure tonyina, verat, salmó i sardines a la teva dieta, enriquirà la teva alimentació i millorarà la teva memòria i funció cerebral. En fer-ho, estaràs cuidant la teva ment i enfortint una de les habilitats més valuoses que tenim: la capacitat de recordar.

➡️ Consum

Més notícies: