Una dona somrient amb una imatge circular de fruites i verdures variades.
CONSUM

La nutricionista Beatriz Robles ho confirma: aquest és l'aliment que hauries d'evitar

Amb el Nadal a la vora, molts estan fent començant a preparar les seves compres nadalenques

Amb el Nadal a la vora, molts comencen a preparar les seves compres nadalenques. El marisc és un dels aliments estrella que no pot faltar a les taules d’aquestes festes. Tanmateix, Beatriz Robles, experta en seguretat alimentària, ha llançat una alerta: algunes parts d’aquests mariscos no són tan inofensives com sembla.

La recomanació de Beatriz Robles sobre el marisc aquest Nadal

Una dona somrient al costat d'un plat de gambetes sobre una superfície blava.

Les gambes són un menjar que molts gaudeixen, sobretot en celebracions. Beatriz Robles adverteix sobre un hàbit comú que pot posar en perill la nostra salut: xuclar els caps de les gambes. La raó d'aquesta advertència està relacionada amb el cadmi, un metall pesant que s'acumula al cos humà i que és més abundant als caps de les gambes.

El cadmi és una substància tòxica que es troba a l'aigua, al sòl i a l'aire. Els mariscos, com les gambes, l'acumulen al seu organisme a causa de l'exposició ambiental.

Beatriz Robles explica que el principal problema es troba als caps de les gambes, on el cadmi es concentra. El motiu és que els caps contenen els òrgans de filtratge de l'animal, com el fetge i els ronyons, que acumulen aquest metall pesant.

Quan mengem els caps de les gambes, ingerim directament el cadmi, cosa que pot ser perjudicial per a la nostra salut. Aquest metall s'acumula lentament al cos i afecta principalment els ronyons i el fetge.

Un plat de gambetes cuites al costat d'un retrat d'una dona somrient en un cercle vermell.

A llarg termini, pot causar problemes greus de salut, com insuficiència renal i trastorns ossis. Per això, Beatriz Robles recomana evitar aquest consum.

Tot i que els caps de les gambes contenen alguns nutrients beneficiosos, com el calci i l'omega-3, la quantitat de cadmi que aporten és massa alta per justificar el seu consum regular. Per aquesta raó, la nutricionista suggereix que gaudim de les gambes, però sense els caps. La carn de la gamba és igualment saborosa i molt més segura per a la nostra salut.

A més, Beatriz Robles aclareix que no és necessari eliminar les gambes completament de la nostra dieta. Les gambes són una excel·lent font de proteïna, àcids grassos essencials i minerals.

El truc està a evitar els caps, que són les parts més problemàtiques. D'aquesta manera, podem continuar gaudint d'aquest marisc sense els riscos associats al cadmi.

➡️ Consum

Més notícies: