Jordi Cruz i un dònut de carbassa
CONSUM

Jordi Cruz proposa una manera saludable de poder celebrar el Dia del Dònut

El dònut és un dolç que, com a tal, no és el millor aliat d'una bona alimentació, però l'opció de Jordi Cruz sí

És estrany trobar una persona que no sigui fan del dònut. Aquest dolç tan esponjós que compta amb un forat característic al mig gaudeix d'una gran fama. Tanta que el 7 de juny té un dia per celebrar la seva existència.

Tot i això, són molts els que prefereixen que el dònut no formi part de la seva dieta. No és el millor aliat per als que cerquen una alimentació saludable. Però per sort, avui dia trobem opcions per a tothom.

Concretament, avui ens centrem en una versió del conegut xef Jordi Cruz. Aquest ha volgut compartir un dònut fet amb carabassa. A més, per preparar-lo ràpidament, només necessites una fregidora d'aire.

Muntatge amb el xef Jordi Cruz amb un donut a la mà i diversos donuts de carbassa i xocolata sobre una reixeta

Ingredients per als dònuts de Jordi Cruz

Aquí et deixem els ingredients que porta aquesta recepta de Jordi Cruz.

IngredientsQuantitat
Carabassa mitjana1 unitat
Carabassa rostida170 g
Farina110 g
Sucre100 g
Llevat químic1 cullerada
Ous2 unitats
Canyella molta1 cullerada petita
Oli50 g
Sal1 mica
Xocolata per fondre1 tauleta

 

Així prepara Jordi Cruz els dònuts de carabassa

1. Comencem amb la carabassa

El primer pas serà preparar la carabassa, començant per deixar-la ben neta retirant la closca i les llavors. Per tenir-la ja a punt per ficar a la fregidora, només ens quedarà tallar-la a llesques.

2. Rostim la carabassa

Posem a preescalfar la nostra fregidora d'aire durant 5 minuts a 180 graus. Després, fiquem els trossos que hem tallat de la carabassa i posem per sobre una mica d'oli. Ara només haurem d'esperar que passin 25 minuts, mantenint la mateixa temperatura que al principi.

Muntatge amb les mans del xef Jordi Cruz tallant una carabassa i. al llaç, un motlle per a donuts ple de massa

3. Fem els dònuts

De la carabassa que hem rostit, agafem únicament 170 grams. La posem en un got de batedora juntament amb el sucre, la farina, el llevat, els ous, la canyella, oli i sal. Batem la barreja fins que veiem que no té cap grumoll.

4. Posem la barreja al motlle

Per aconseguir la tradicional forma del dònut, només ens haurem de fer amb uns motlles de silicona. Un cop els tinguem, haurem de dividir la barreja per cadascun dels espais. No els omplis fins a dalt, ja que augmentaran la mida.

5. Acabem els nostres dònuts de carabassa a l'estil de Jordi Cruz

Un cop enllestit el motlle, el fiquem a la fregidora d'aire durant 18 minuts a 180 graus. Mentrestant, anem fonent la xocolata al microones. Per acabar, un cop hem deixat refredar els dònuts, els traiem del motlle i els banyem amb xocolata.

➡️ Consum

Més notícies: