Jordi Cruz proposa una manera saludable de poder celebrar el Dia del Dònut
El dònut és un dolç que, com a tal, no és el millor aliat d'una bona alimentació, però l'opció de Jordi Cruz sí
És estrany trobar una persona que no sigui fan del dònut. Aquest dolç tan esponjós que compta amb un forat característic al mig gaudeix d'una gran fama. Tanta que el 7 de juny té un dia per celebrar la seva existència.
Tot i això, són molts els que prefereixen que el dònut no formi part de la seva dieta. No és el millor aliat per als que cerquen una alimentació saludable. Però per sort, avui dia trobem opcions per a tothom.
Concretament, avui ens centrem en una versió del conegut xef Jordi Cruz. Aquest ha volgut compartir un dònut fet amb carabassa. A més, per preparar-lo ràpidament, només necessites una fregidora d'aire.
Ingredients per als dònuts de Jordi Cruz
Aquí et deixem els ingredients que porta aquesta recepta de Jordi Cruz.
Ingredients | Quantitat |
Carabassa mitjana | 1 unitat |
Carabassa rostida | 170 g |
Farina | 110 g |
Sucre | 100 g |
Llevat químic | 1 cullerada |
Ous | 2 unitats |
Canyella molta | 1 cullerada petita |
Oli | 50 g |
Sal | 1 mica |
Xocolata per fondre | 1 tauleta |
Així prepara Jordi Cruz els dònuts de carabassa
1. Comencem amb la carabassa
El primer pas serà preparar la carabassa, començant per deixar-la ben neta retirant la closca i les llavors. Per tenir-la ja a punt per ficar a la fregidora, només ens quedarà tallar-la a llesques.
2. Rostim la carabassa
Posem a preescalfar la nostra fregidora d'aire durant 5 minuts a 180 graus. Després, fiquem els trossos que hem tallat de la carabassa i posem per sobre una mica d'oli. Ara només haurem d'esperar que passin 25 minuts, mantenint la mateixa temperatura que al principi.
3. Fem els dònuts
De la carabassa que hem rostit, agafem únicament 170 grams. La posem en un got de batedora juntament amb el sucre, la farina, el llevat, els ous, la canyella, oli i sal. Batem la barreja fins que veiem que no té cap grumoll.
4. Posem la barreja al motlle
Per aconseguir la tradicional forma del dònut, només ens haurem de fer amb uns motlles de silicona. Un cop els tinguem, haurem de dividir la barreja per cadascun dels espais. No els omplis fins a dalt, ja que augmentaran la mida.
5. Acabem els nostres dònuts de carabassa a l'estil de Jordi Cruz
Un cop enllestit el motlle, el fiquem a la fregidora d'aire durant 18 minuts a 180 graus. Mentrestant, anem fonent la xocolata al microones. Per acabar, un cop hem deixat refredar els dònuts, els traiem del motlle i els banyem amb xocolata.
Més notícies: