Una dona amb expressió de sorpresa es cobreix la boca davant d?un supermercat Carrefour, amb un signe d?exclamació vermell en un cercle a la dreta.
CONSUM

Polèmica a Catalunya amb Carrefour: la fruita que et venen com d'aquí i no ho és

Des del sindicat Unió de Pagesos han denunciat la situació davant Consum i s'està esperant rebre resposta

Un establiment Carrefour a Vallfogona de Balaguer es troba al bell mig d'una controvèrsia. Ha estat després de la denúncia de diversos clients que asseguren que l'establiment està venent peres etiquetades com a "fruita local" que, no ho serien.

La situació ha estat denunciada a través de xarxes socials per Unió de Pagesos. Des del sindicat han donat la veu d'alarma. "Hem tingut constància que un Carrefour a Vallfogona de Balaguer ven com a fruita de local peres que, per la seva longitud, és obvi que no són d'aquí", van escriure a Twitter.

Unió de Pagesos denuncia la situació

Aquest fet, com indiquen al mateix missatge, hauria succeït en un dels supermercats que té Carrefour repartits per Catalunya. Més concretament al municipi lleidatà de Vallfogona de Balaguer.

Fins ara, Carrefour no ha emès cap resposta oficial a aquestes acusacions. La falta d'una declaració per part de la cadena de supermercats ha generat encara més inquietud entre els consumidors, que esperen un aclariment. Si bé és cert que les acusacions ja s'han fet, cap autoritat oficial encara confirma que siguin certes.

Façana d'un supermercat Carrefour Market amb un cafè-bar adjacent en un dia assolellat.

Per la seva banda, Unió de Pagesos ha volgut aclarir que ja hi ha una denúncia presentada a Consum de Catalunya. Des del sindicat català afirmen que "la proximitat ha de ser un valor i una garantia per a les persones que compren la fruita, no un reclam buit i malintencionat!".

En el seu missatge a les xarxes es pot veure també una imatge de la fruita. Unes peres de forma allargada i posades en una caixa marcada amb una etiqueta que n'indica el preu i la procedència.

En aquesta es veu, clarament, com la procedència que s'indica és "Espanya", encara que no se'n donen més detalls. Aquesta informació, segons Unió de Pagesos, seria falsa.

Imatge de fons d´un supermercat amb prestatgeries de fruita i verdura i una imatge d´una dona en primer pla amb gest de sorpresa

Els usuaris s'han mostrat indignats amb els fets

La polèmica ha revifat el debat sobre la transparència a la cadena de subministrament d'aliments i la importància de donar suport als productors locals. Els consumidors esperen respostes del supermercat i, sobretot, aclariments.

Així ho han deixat veure a les xarxes socials, on han contestat amb contundència a l'avís d'Unió de Pagesos:

"És necessari esbrinar-ho i si és així deixar de comprar. Jo NOMÉS compro productes de casa".

"Fen trampes els majoristes important producte i encaixant-lo aquí per dir que és de proximitat?".

➡️ Supermercats ➡️ Consum

Més notícies: