Un carnisser explica l'error més comú que cometem en desar la carn a la nevera
Conservar la carn fresca a la nevera sembla una tasca senzilla, però molts cometen errors que n'afecten la qualitat
Conservar la carn fresca a la nevera sembla una tasca senzilla, però molts cometen errors que n'afecten la qualitat i la durabilitat. Mantenir aquest aliment en bon estat no només garanteix el sabor, sinó que també evita el malbaratament i possibles problemes de seguretat alimentària. Un expert en el tema ha assenyalat una de les fallades més comunes que solem cometre en emmagatzemar-la, i la seva solució podria sorprendre't.
El consell per mantenir els teus filets més frescos a la nevera
Per això, segons el carnisser i tiktoker @alexxthebutcher, molts cometen un error freqüent en emmagatzemar la carn: guardar-la a tàpers hermètics.
En un vídeo, Álex explica que guardar carn fresca en recipients tancats accelera el seu deteriorament. “El que aconseguireu amb això és que aquest filet no respiri, que no duri ni dos dies a la nevera, quan l'obris olorarà fatal perquè estarà podrit i a sobre el tocareu i estarà enganxós. És un error garrafal”, sentencia.
El carnisser recomana mantenir la carn al paper amb què es lliura a la carnisseria. “No se us acudeixi posar un producte fresc que se us dona a la carnisseria dins d'un tàper o una safata i tancar-la. Sempre deixeu el filet al paper, us durarà moltíssim més”, sosté.
Aquesta pràctica permet que la carn tingui una circulació d'aire mínima, evitant l'acumulació d'humitat que afavoreix el creixement de bacteris i fongs. A més, mantenir la carn al seu embolcall original facilita la seva identificació i redueix el risc de contaminació creuada amb altres aliments a la nevera.
És important destacar que la temperatura d'emmagatzematge també juga un paper crucial en la conservació de la carn. Es recomana mantenir-la a la part més freda del frigorífic, generalment a la zona inferior, a una temperatura de 4° C o menys. Això ajuda a prevenir el creixement de microorganismes que poden causar malalties alimentàries.
A més, és aconsellable consumir la carn fresca en un termini de dos a tres dies des de la compra. Si no es consumirà en aquest temps, és preferible congelar-la per prolongar la vida útil. En descongelar-la, s'ha de fer a la nevera i no a temperatura ambient, per evitar la proliferació bacteriana.
Més notícies: