Un carret de supermercat buit en un passadís amb un símbol d'advertència groc i un cercle que mostra diversos tipus de formatge.
CONSUM

Alerta alimentària: retiren d'urgència diversos formatges elaborats a Catalunya

L'AESAN amplia la retirada a cinc productes de la formatgeria Mas d'Eroles després de detectar salmonel·la

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ampliat l'alerta alimentària emesa a l'agost. Aquesta inicialment vinculava dos formatges d'ovella a un brot de salmonel·losi a Catalunya.

Ara, l'autoritat sanitària ha detectat la presència del bacteri Salmonella enteritidis a tres nous productes elaborats per la mateixa formatgeria catalana, Mas d'Eroles. Això ha portat a la retirada urgent de cinc varietats de formatges del mercat.

Muntatge amb diversos formatges de fons i una dona amb cara d'estar pensant

Retiren d'urgència diversos formatges fets a Catalunya

El mes d'agost passat, AESAN va emetre una alerta alimentària relacionada amb dos formatges d'ovella de la formatgeria Mas d'Eroles. Aquests van ser identificats com la font d'un brot de salmonel·losi que va afectar diverses persones a Catalunya.

Després d'investigacions exhaustives, s'ha confirmat la presència de Salmonella enteritidis a dues noves gammes de productes d'aquesta empresa. Es tracta de Serrat de Corroncui i Carreu, aquest darrer disponible en tres presentacions diferents: Carreu natural, Carreu herbes del Pirineu i Carreu cúrcuma.

Aquests nous productes afectats són formatges de pasta tova elaborats amb llet crua d'ovella. Un factor que ha estat clau en la contaminació per salmonel·la.

Alerta alimentària en un supermercat

Totes les unitats d'aquests formatges pesen entre 400 i 600 grams i s'han de mantenir refrigerades. Aquestes ja estan sent retirades de la distribució i la venda de manera immediata per evitar casos d'intoxicació alimentària.

L'AESAN recomana a tots els consumidors que verifiquin si tenen algun dels formatges esmentats i abstenir-se de consumir-los. En cas d'haver ingerit algun d'aquests productes i presentar símptomes com ara diarrea, vòmits o febre, s'insta a acudir ràpidament a un centre mèdic per rebre atenció adequada.

Com identificar els productes afectats

Per evitar consumir aquests formatges contaminats, els consumidors han de revisar detingudament les etiquetes dels productes.

Un formatge amb etiqueta verda que diu

Formatges Carreu

  • Nom del producte (en etiqueta): Carreu natural, Carreu herbes del Pirineu, Carreu cúrcuma
  • Nom de marca: Formatgeria Mas d'Eroles
  • Aspecte del producte: Peça sencera
  • Nombre de lots: 110624, 260624, 230724, 300724 i 210524
  • Pes d'unitat: 400-550 g
  • Temperatura: Refrigerat

Formatge Serrat de Corroncui

  • Nom del producte (en etiqueta): Serrat de Corroncui
  • Nom de marca: Formatgeria Mas d'Eroles
  • Aspecte del producte: Peça sencera
  • Número de lot: 280524
  • Pes d'unitat: 500-600 g
  • Temperatura: Refrigerat

Els formatges retirats estan disponibles en peces senceres, s'han de mantenir refrigerats i estan identificats pels números de lot específics esmentats anteriorment. Fer atenció a aquests detalls pot ajudar els usuaris a diferenciar entre els productes segurs i els afectats per l'alerta.

➡️ Consum

Més notícies: