Adeu Wallapop: la nova estafa que ha fet saltar les alarmes a tot Catalunya
Wallapop està en el punt de mira dels estafadors i un usuari ha denunciat la tècnica amb què gairebé l'estafen
Wallapop és un lloc ple d'oportunitats i també de trampes, comprar i vendre en línia és pràctic, però també es pot convertir en un camp de mines si no estem atents. Recentment, un usuari a les xarxes socials ha comptat la seva experiència amb un intent d'estafa a la plataforma. El que semblava una ganga va acabar sent una estratègia per intentar robar-li diners.
Si alguna vegada has vist un anunci massa bo per ser cert, és moment d'activar totes les teves alarmes. Les ofertes a Wallapop són l'ham perfecte per captar l'atenció de víctimes i els estafadors saben com jugar amb la nostra il·lusió.
Wallapop, en el punt de mira dels estafadors
En el cas concret d'aquest comprador, es va trobar un anunci d'unes càmeres de fotos a un preu increïblement baix, cosa que ja va aixecar les primeres sospites. En investigar més a fons, va veure que la venedora tenia altres productes d'electrònica amb grans descomptes, cosa que va augmentar la seva desconfiança.
Una de les primeres alertes a les estafes és el preu. Si l'article costa molt menys del que realment val, ja pots sospitar. Encara que a Wallapop hi ha gent que no sap què ven i posa preus ridículs, també és un truc per atraure compradors ingenus.
Un altre detall clau és la insistència a no quedar en persona. Encara que l'anunci digui que es pot fer una entrega a la mà, els estafadors solen inventar excuses per evitar trobades cara a cara. És aquí quan us ofereixen l'opció d'enviament i demanen que el pagament es faci fora de la plataforma.
Compte amb això: mai enviïs diners per transferència, Bizum o PayPal en la modalitat d'"enviar a amics o familiars". Aquest tipus de pagaments fora de la plataforma de Wallapop, no estan protegits, i si caus al parany, no podràs reclamar els diners.
Els trucs que fan servir els estafadors a Wallapop
Una estratègia freqüent és oferir descomptes inesperats, si un venedor et fa una oferta sense que li demanis, és probable que intenti enganxar-te ràpid abans que detectis alguna cosa sospitosa. A més, revisa sempre les fotos dels productes. Pots fer servir eines com Google Lens per comprovar si aquestes imatges s'utilitzen en altres anuncis.
Un altre detall a tenir en compte són els correus electrònics estranys, especialment si usen dominis poc comuns a Espanya. Finalment, desconfia de missatges que sonen rars, com si haguessin estat traduïts d'un altre idioma, o de respostes insistents que busquen esgotar-te perquè completis el pagament del producte.
Amb una mica de sentit comú, paciència i atenció als detalls, pots evitar caure en aquests paranys de Wallapop que, encara que són enginyosos, solen presentar senyals si els observes detingudament. Manté sempre la guàrdia alta, especialment quan alguna cosa sembli massa bona per ser certa.
Més notícies: