Consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB)
BRANDED CONTENT

La Zona Franca de Barcelona tanca els comptes del 2022 amb un lleuger benefici

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ja ha executat el 90% de les accions definides al Pla Estratègic de l'entitat elaborat el 2019

El consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha aprovat avui els comptes anuals auditats de l'exercici 2022, que registren un benefici de les operacions ordinàries de 14,8 milions d'euros, fet que suposa un lleu augment respecte dels resultats de l'any anterior (14,1 milions d'euros).

D'altra banda, durant l'any 2022 el CZFB ha continuat consolidant la reducció del deute financer, que va tancar amb una reducció del 25,1% respecte a l'exercici de 2021, situant-se en 8,7 milions d'euros. El patrimoni net de l'entitat puja als 573,9 milions d'euros. Cal destacar que l'entitat pública es finança íntegrament de fons propis i amb la gestió patrimonial, per la qual cosa tots els seus beneficis són destinats a impulsar la innovació i dinamitzar l'economia de la ciutat comtal.

Informe d'activitat

El plenari també ha servit per repassar els principals projectes en què l'entitat ha estat centrada els últims mesos, entre els quals destaquen el Saló Internacional de la Logística (SIL), la primera fase de la fàbrica del futur, DFactory Barcelona, el llançament de la incubadora d'alta tecnologia a Logística 4.0 (Logistics 4.0 Incubator), els objectius més que assolits de la Incubadora d'impressió 3D o els preparatius de la 4a edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW) i la XXVI Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica que tindrà lloc del 8 al 10 de novembre i en què el Consorci de la Zona Franca actuarà com a amfitrió.

Pel que fa al SIL, el 25è aniversari s'ha saldat amb un gran èxit superant l'assistència dels 15.000 experts del sector procedents de 91 països, consolidant-se com la fira de referència del sector de la Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain i el referent a Espanya, la Mediterrània i Amèrica Llatina.

Així mateix, l'entitat està treballant als preparatius de la 4a edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), l'esdeveniment que ha aconseguit posicionar Barcelona com a capital de la nova economia, i que aquest any comptarà amb verticals de sostenibilitat, mobilitat, talent, indústria digital, proptech, health i experience. En el cas de DFactory Barcelona, s'ha consolidat com el major ecosistema d'indústria 4.0 del sud d'Europa amb la presència de 30 companyies instal·lades, que donen feina a unes 500 persones, fet que suposa una ocupació del 80% dels 17.000 metres quadrats de la superfície. Actualment, s'està projectant la segona fase que augmentarà la superfície en més de 70.000 metres quadrats.

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, ha destacat que “enguany hem inaugurat projectes disruptius i innovadors que ens permeten continuar liderant el camí cap a la nova economia. El desenvolupament i la transformació de la indústria 4.0 és el focus de la nostra activitat, creant solucions i projectes per al sector logístic, la societat i el nostre entorn amb l'objectiu final de generar oportunitats de futur per als ciutadans en forma d'ocupació de qualitat i molt qualificat. El CZFB som agents de canvi i motor de la dinamització de l'àrea metropolitana de Barcelona, i continuarem apostant per la innovació, la transformació i el talent els pròxims anys”.

Seguiment del Pla Estratègic

El consell plenari del CZFB també ha fet un seguiment del pla estratègic de l'entitat. En aquest sentit, la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, ha afirmat que “avui dia ja s'han executat més del 90% de les accions definides al Pla Estratègic del CZFB elaborat el 2019. Estem parlant d'accions estratègiques basades en 3 pilars clau, com són la sostenibilitat del CZFB a llarg termini, el desenvolupament econòmic i social del territori i la integració urbana i la sostenibilitat mediambiental”.