La fundadora i CEO de South Summit, Maria Benjumea; director corporatiu Educació i Màrqueting Fundació ”la Caixa”, Xavier Bertolín; epresident de Telefónica, José María Álvarez-Pallete; ministra d'Educació i Formació Professional en funcions, Pilar Alegría; alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida; directora de la Fundació Telefònica, Carmen Morenés, i CEO d'IE University, Diego de l'Alcázar
BRANDED CONTENT

EnlightED 2023 reuneix 2.500 assistents per repensar l'impacte de la IA

El congrés s'aferma com a gran fòrum internacional d'innovació educativa

La 6a edició d'EnlightED s'ha clausurat aquest dijous amb 2.500 assistents i s'ha consolidat com a referent mundial en educació, innovació i tecnologia. La conferència, impulsada per Fundació Telefònica, l'IE University, South Summit i la Fundació ”la Caixa” ha tingut lloc els dies 18 i 19 d'octubre a l'Espai Fundació Telefònica de Madrid sota el lema 'Repensar l'educació a l'era de la intel·ligència artificial'.

EnlightED 2023 ha abordat els reptes, les oportunitats i les solucions que planteja la IA generativa, l'ús i les seves aplicacions en els docents i estudiants, el respecte a la diversitat, la regulació i els límits ètics i l'impacte en el futur de l'ocupació, entre altres qüestions.

A l'acte de cloenda hi han assistit la ministra d'Educació i Formació Professional en funcions, Pilar Alegría; l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida; el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete; la directora general de la Fundació Telefónica, Carmen Morenés; el CEO d'IE University, Diego de l'Alcázar; la fundadora i CEO de South Summit, María Benjumea; i el director corporatiu dEducació i Màrqueting de la Fundació ”la Caixa”, Xavier Bertolín.

Durant la intervenció de tancament, Álvarez-Pallete ha assegurat que «una part de la solució és que utilitzem plataformes i personalitzem l'educació a través de la intel·ligència artificial i aprenguem a fer un ús de la tecnologia amb una finalitat, que és la de no deixar ningú enrere».

Igual que en les edicions anteriors, la conferència ha reunit pensadors de prestigi nacional i internacional per abordar l'impacte, els reptes i les oportunitats de la IA generativa. Entre ells destaquen Toju Duke, fundadora de Diverse AI; Daniel Susskind, expert en l'impacte de la tecnologia, amb focus a la IA, a la feina i la societat i catedràtic d'Economia al King's College de Londres; Carl-Benedikt Frey, professor associat Dieter Schwarz d'intel·ligència artificial i Treball a l'Oxford Internet Institute; Edo Segal, emprenedor, fundador i CEO de bMuse; Priya Lakhani, fundadora i CEO de Century Tech; i Carlos Santana (DotCSV), un dels divulgadors d'intel·ligència artificial a YouTube més coneguts en el nostre idioma.

Un enlightED més experiencial

La trobada ha comptat amb més de 30 debats, workshops i casos pràctics per experimentar els usos i aplicacions de la IA en els models d'aprenentatge, les polítiques públiques educatives, les polítiques de competències per a la IA i la ciberseguretat, i les eines bàsiques de la IA per a la propera generació digital, entre altres temàtiques. Una sèrie de debats que han aprofundit en aquesta nova tecnologia que ha irromput amb força aquest any i que ha marcat un abans i un després a tots els sectors, entre ells, la transformació del mercat laboral, la indústria i l'empresa, la comunicació i, sobretot, l'educació.

Sobre Fundació Telefònica

A Fundación Telefónica fem el nostre món més humà impulsant la inclusió digital. Volem ser part activa d'una societat més justa en què les persones puguin desenvolupar tot el seu potencial, utilitzant la força transformadora del digital, per aconseguir un progrés social més gran. Per això, fomentem el desenvolupament d'habilitats digitals a través de solucions innovadores que canvien la vida de les persones per millorar-ne l'ocupabilitat, reduir la bretxa educativa i fer front a la nova vulnerabilitat social i digital. Ho fem mitjançant un model d'intervenció directa, diferencial i innovador centrat en les persones i de la mà de socis estratègics per aconseguir un impacte social més gran.

Sobre IE University

IE University promou el canvi positiu a través de l'educació, la innovació i la investigació. La institució ofereix un ecosistema d'aprenentatge basat en la tecnologia per a líders que marquen la diferència al món a través de la innovació, la visió global, l'emprenedoria, la sostenibilitat i un enfocament únic en humanitats. IE University està integrada per cinc escoles: IE Business School, IE School of Science and Technology, IE Law School, IE School of Architecture and Design i IE School of Politics, Economics and Global Affairs, que imparteixen formació de grau, postgrau, executive education i doctorat. La institució compta amb més de 8.000 alumnes de 140 països als seus campus de Madrid i Segòvia, i la plataforma de 75.000 graduats de la institució és present a 180 països.

Sobre South Summit

South Summit és la xarxa de connexió més valuosa per a l'emprenedoria i per als negocis entre corporacions, startups, emprenedors, inversors i institucions de tot el món. Per South Summit han passat més de 32.000 startups i pel seu Startup Competition, de la qual n'han sortit 7 unicorns, més de 1.000 startups finalistes, amb una taxa de supervivència del 90% i més de 12 bilions de dòlars en inversió aixecada. En la seva 11a edició a Madrid, celebrada el juny passat, va congregar més de 20.000 assistents de 125 països, que van fer més de 175.000 connexions d'alt valor, 6.500 emprenedors (21 unicorns) i 2.000 inversors, amb una cartera d'inversió de més de 326 bilions de dòlars. Després del seu pas per Mèxic, Colòmbia, Perú, Xile i Argentina, South Summit fa dos anys que és al Brasil amb reeixits resultats. Sobre la Fundació ”la Caixa” Només és progrés si progressem tots Compromesa amb el benestar de les persones, especialment dels col·lectius més vulnerables, la Fundació ”la Caixa” és la primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món, amb un pressupost de 538 milions d'euros el 2023. Les línies d'actuació prioritàries es desenvolupen en l'àmbit social, cultural, educatiu i en la investigació científica. A través d'EduCaixa i el programa de beques, l'entitat fomenta la transformació educativa a les escoles i impulsa la igualtat d'oportunitats i la formació d'excel·lència a les millors universitats i centres de recerca del món.