Muntatge de fotos d'una carretera amb trànsit i una màquina de radar
ACTUALITAT

Vigila: Els 5 radars que més multes posen a Barcelona

Barcelona compta amb alguns radars que recapten moltíssims diners cada dia, aplicant sancions als conductors

Barcelona és una de les ciutats que compta amb més radars per controlar el trànsit. Els ingressos per sancions creixen a mesura que passen els anys, l'administració s'embossa de xifres força importants.

En aquest sentit, val la pena informar-se sobre quins són els 5 radars que més diners recapten a la Ciutat Comtal. Els conductors que circulin amb el cotxe per la ciutat han d'extremar la precaució, si no volen rebre una notificació de mal gust al cap d'uns quants dies.

El radar que més diners recapta de tot Barcelona

Segons informa l'Ajuntament de Barcelona, les dades del 2023 assenyalen que el radar campió en ingressos es troba ubicat al punt quilomètric 14,3 de la Ronda de Dalt (en sentit Llobregat). Ha recaptat un total de 741.175,31 euros i ha arribat a gairebé 20.000 sancions anuals. La mitjana és de 53 denúncies al dia per un valor superior als 2000 euros.

Precaució també al Carrer Numància

Seguidament, hem de vigilar pel carrer Numància. És allà on es troba ubicat el segon radar que més diners va recaptar durant el mateix període. Un total de 705.726,04 euros i 15.164 sancions han estat imposades per aquest radar de trànsit.

Els carrers Indústria, Muntaner i Via Augusta, altres punts vermells

Al carrer de la Indústria, concretament al número 251, trobem el tercer radar que més multa. Situat a tocar de l'institut Moisés Broggi i l'escola Miralletes, aquest radar va sumar un total de 698.454,05 euros i 15.737 multes.

A la cambra dels radars que més multen trobem el del número 158 del carrer Muntaner. Ha arribat a recaptar la xifra de 639.754,45 euros i ha posat 14.409 sancions.

Diversos cotxes en una retenció a la ronda de Dalt de Barcelona

Finalment, el radar ubicat a la Via Augusta, al número 331, és el que tanca aquest llistat. Ha arribat a recaptar un total de 588.649,34 euros, gràcies a 15.173 denúncies.

És important destacar que els cinc radars esmentats són fixos, encara que també n'hi ha cinc més de tram, per regular encara més la velocitat dels conductors.

No tots els radars de Barcelona sancionen

Des de l'Ajuntament de Barcelona insisteixen en la importància de respectar els límits de velocitat perquè influeix moltíssim en la sinistralitat. Per això, recentment també s'han implementat 28 nous radars pedagògics.

Aquests no multen, però sí que informen el conductor de la velocitat a què circula. D'aquesta manera, el conductor és conscient de si va a la velocitat correcta o si no. Perquè s'entengui millor, aquests radars indiquen amb números vermells si la velocitat és superior a la permesa i verds quan se circula correctament.

➡️ Actualitat

Més notícies: