Muntatge de la pastisseria Brunells, la coca de xocolata i una noia sorpresa
ACTUALITAT

Aquesta és la pastisseria que prepara la millor coca de Sant Joan de tot Barcelona

A finals de maig s'ha celebrat un concurs per escollir el millor dolç que es menja en una de les nits més màgiques

La Coca de Sant Joan és un dels dolços més esperats del mes de juny. I ara ja podeu saber on comprar la millor de Barcelona. I això gràcies a la celebració de la sisena edició del concurs La Millor Coca de Sant Joan 2024.

L'esdeveniment es va organitzar el 31 de maig passat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm per Sr i Sra Cake amb el suport de la Federació de Gremis de Forners. Va comptar amb la participació de 83 fleques de Barcelona que van presentar un total de 290 coques, tot un paradís per als amants del dolç.

Diferents versions d'una mateixa Coca de Sant Joan

Les categories del concurs de la millor Coca de Sant Joan van ser: fruita i pinyons, crema i pinyons, llardons, xocolata i creativa. El jurat, compost per 19 membres, es va dividir en equips per avaluar cadascuna de les categories.

Les fleques de Barcelona guardonades en aquesta edició van ser cinc diferents. No totes elles de Barcelona ciutat, però sí de la demarcació. Cadascuna ha destacat en una de les categories.

Les millors de tota Barcelona

Així doncs, si t'apassiona aquest dolç, no dubtis a visitar les següents fleques de la ciutat comtal:

  • Millor coca creativa: Pastisseria Brunells de Barcelona.
  • Millor coca de xocolata: Forn Gil, situat al carrer Navas de Tolosa, 263, Barcelona.
  • Millor coca tradicional de fruita confitada i pinyons: Pachi Larrea Pastisseria, de Castelldefels.
  • Millor coca de crema i pinyons: La Palma Pasteleros, de Sabadell.
  • Millor coca de llardons: Forn Muntada, de Castellar del Vallès.

La decisió del jurat

El jurat va tenir en compte diferents aspectes per avaluar les coques. La integració de la xocolata a les coques i el pes establert entre 400 i 600 grams per a les creatives n'han estat alguns. Així mateix, s'han tingut en compte la vista, l'olfacte i el gust.

Finalment, totes les coques presentades al concurs van ser donades a la Fundació Canpedró per evitar el malbaratament alimentari. Per això van ser distribuïdes entre els col·lectius més vulnerables. La Coca de Sant Joan es menja, com el seu nom indica, per a la revetlla del 23 de juny.

El dia 24 és el dia gran, per la qual cosa la celebració continua. Així i tot, a partir de la segona quinzena de juny ja és habitual trobar-la a totes les fleques. Tot un desplegament de sabor per donar la benvinguda a l'estiu.

➡️ Actualitat

Més notícies: