Muntatge de fotos d'una flamenca ballant d'esquena i de fons una imatge de la Sagrada Família de Barcelona
ACTUALITAT

Els 3 locals de Barcelona ideals per celebrar l'inici de la Feria d'Abril

Barcelona té una àmplia oferta d'establiments on es pot celebrar la Feria de Abril a través del paladar

Ja ha arribat un dels millors moments de l'any per als andalusos: la Feria de Abril. Es tracta d'una de les festes més internacionals i populars de Sevilla, però això no impedeix que també se celebri en altres punts d'Espanya.

La Feria de Abril inunda de vitalitat els carrers de Sevilla. Des de les típiques casetes on la gent es reuneix per beure, menjar, ballar i socialitzar, fins a la música flamenca que no para de sonar. Passant pels vestits tradicionals, les cavalcades i les nombroses desfilades.

La gastronomia també és un plat fort de la Feria de Abril —i mai més ben dit—. A les casetes es pot degustar una àmplia varietat de plats típics de la gastronomia andalusa com ‘pescaíto’ fregit, pernil ibèric, truites espanyoles i una gran varietat de tapes. Tot això acompanyat d'un bon rebujito o la beguda típica de la Feria, feta a base de vi i llimonada.

Un cavallista bevent al recinte firal de la Fira d'Abril de Sevilla el dia més calorós de l'any a 26 d'abril del 2023

Tot i que Barcelona no disposa de casetes, hi ha diferents establiments en els quals es pot retre homenatge a la Feria de Abril. Si ets a Barcelona i et ve de gust gaudir d'aquesta festivitat andalusa, tens diverses opcions.

Els establiments on es pot gaudir de la Feria de Abril des de Barcelona

Barcelona té diversos locals de restauració que us faran sentir com a Andalusia. Allà es poden assaborir els plats típics de la Feria de Abril des de terres catalanes.

Un és el Bar Andalusia i és un dels establiments que estan més de moda a la zona de Poblenou. Ubicat al carrer Ramon Turró 270, es pot gaudir d'una gran quantitat de plats típics de la regió. Des de seitons fins a sardines, passant per una gran quantitat de plats casolans.

Muntatge de dues fotos del Bar Andalusia de Barcelona: una de l'exterior i una altra d'un dels plats típics

Tot i això, no és l'única opció. També es pot acudir al Tablao de Carmen, que és un acollidor ‘tablao’ que ret homenatge a la Carmen Amaya, i compta amb un saló-restaurant de carta espanyola disposat com un teatre. Està ubicat a l'avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia 13, a Sants-Montjuïc.

Finalment, una altra de les opcions que es té a Barcelona és el restaurant Palo Cortao. Un local que és tot un referent de menjar andalús a la ciutat comtal. Està ubicat al carrer Nou de la Rambla 146, i és un imprescindible pels amants de la gastronomia típica d'Andalusia.

A Barcelona, la gent no es pot reunir al Real de la Feria. Tampoc compta amb carrers plens de casetes efímeres, engalanats amb fanalets en els quals circulen genets i cotxes de cavall. Tot i això, es pot gaudir de la famosa Feria de Abril a través del paladar.

➡️ Actualitat

Més notícies: