Imatge d'un tren de rodalies de Renfe

ACTUALITAT

Els treballadors de Rodalies convoquen una nova vaga aquesta setmana: data i horaris

Els sindicats han tornat a anunciar una altra jornada de vaga aquest pròxim divendres a Rodalies de Catalunya

UGT i CCOO han tornat a convocar una altra vaga a Rodalies per a aquest pròxim divendres, 15 de març. Els sindicats ho anunciaven dilluns passat, després que no s'hagi pogut arribar a un acord a la reunió de l'empresa i la Generalitat.

La vaga de divendres afectarà el personal de Rodalies d'estacions, interventors i del centre de gestió, que es tradueix en uns 400 empleats. Els treballadors protesten contra la situació "insostenible" de la falta de personal a les estacions.

Sindicats anuncien una vaga a Rodalies aquesta setmana

UGT i CCOO ha anunciat una vaga a Rodalies per al divendres 15 de març. Els sindicats han convocat uns 400 treballadors de les estacions, interventors i personal del centre de gestió.

Denuncien una situació "insostenible" pel fet que l'empresa "no proporciona els recursos necessaris per garantir un servei de qualitat a Rodalies de Catalunya". I és que reclamen una intervenció per millorar l'atenció al client.

"Els clients dels trens se senten molt abandonats i deixats", ha declarat el responsable de la UGT FeSMC i del sector ferroviari de Renfe a Catalunya, Francisco Cardenas.

Pel que fa a les obres que ja han començat del corredor del Mediterrani o el soterrament de Montcada i Reixac, han assegurat que “és inevitable que les obres afectin la circulació”. Però reclamen que s'informi degudament l'usuari de Rodalies.

Data i horaris de la vaga a Rodalies

La vaga prevista per a aquest divendres afectarà els treballadors de les estacions de Rodalies. Són uns 400 empleats del centre de gestió, interventors i informadors. El personal subcontractat d'atenció al client, però, no està convocat a la vaga.

La convocatòria és de les 5:00 a les 23:00 del 15 de març. Al centre de gestió, la vaga es dividirà en tres torns diferents. El primer començarà a la mitjanit i fins a les 6:00. El segon continuarà fins a les 14:00, i l'últim tram de vaga convocat per divendres ocuparà la franja de les 14:00 a les 22:00.

Es tracta d'una vaga anunciada després de desconvocar la UGT i CCOO les darreres previstes per als dies 16 i 19 de febrer. Tampoc no es va materialitzar l'aturada convocada per sindicat de maquinistes ferroviari (Semaf) contra el traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya, prevista per uns dies després.

➡️ Actualitat

Més notícies: