Imatge d'una persona conduint un SEAT

ACTUALITAT

Si tens un cotxe Seat, molt de compte: hi ha risc d'accident en diversos models

La companyia de cotxes ha alertat d'una nova problemàtica relacionada amb el motor d'algun dels seus models

Seat torna a cridar a revisió milions de cotxes. En aquest cas, no es tracta d'un problema relacionat amb els coixins de seguretat com en altres ocasions, sinó d'un defecte mecànic en alguns dels seus models.

Tal com ha informat el Ministeri de Drets Socials i Consum, els models de Seat León i el Cupra Formentor poden tenir un defecte mecànic. Concretament, és un error de fabricació que podria augmentar el risc d'accident en aquests cotxes. Per això, davant d'aquesta situació, si tens un cotxe d'aquest model, Seat s'hauria d'haver posat en contacte amb tu.

I és que, segons indica RAC1 , Seat ja ha comunicat la seva voluntat d'arreglar el problema a tots els vehicles afectats.

Seat alerta d'una incidència al motor d'alguns dels seus cotxes

Segons ha informat FACUA, en determinats vehicles dels models Seat León i Formentor, hi ha la possibilitat que tinguin suports de motor en què no s'ha aplicat correctament un tractament tèrmic. Per això, els suports de motor defectuosos podrien fallar prematurament i trencar-se.

El fet que durant la fabricació no s'apliqués el tractament tèrmic correcte pot provocar una ruptura prematura del suport. Un possible trencament del suport del motor podria afectar la conducció del vehicle i provocar un risc d'accident.

Per això, segons han indicat des de FACUA, Seat ha comunicat la problemàtica a les autoritats pertinents per contactar amb els vehicles afectats per substituir el suport del motor.

Aquest no és el primer defecte d'algun dels cotxes. Fa només dos mesos, es va alertar d'un problema en cinc models de Seat produïts entre el 2012 i el 2017. En aquesta ocasió, els afectats van ser els models León, Ateca, Eivissa, Alhambra i Toledo.

Segons es va conèixer, els coixins de seguretat Takata segueixen donant problemes. Seat va informar que aquests elements de seguretat es deterioren amb el pas del temps i les inclemències, en inflar-se, desprenien fragments que podien provocar danys als passatgers i, a més, no complien la funció de protecció.

Així mateix, Seat va revisar més de 300.000 cotxes per aquests defectes als models Alhambra, Ateca, Eivissa, Toledo i Lleó fabricats entre 2012 i 2017.