Muntatge de fotos de Gorgs de les Planes de Hostoles i, davant, una dona amb rostre de sorpresa
ACTUALITAT

Sembla Bali, però és Catalunya: la piscina natural ideal per visitar aquest estiu

Vivint a Catalunya, no cal viatjar gaire lluny per gaudir d'una joia natural amb un paisatge encantador

Descobrir joies naturals no sempre requereix llargs viatges o grans pressupostos. Sovint, a prop de casa, hi ha tresors ocults que rivalitzen en bellesa i encant amb les destinacions més conegudes del món. Catalunya ofereix una infinitat de racons espectaculars que també estan plens de tranquil·litat.

Un exemple són les nombroses piscines naturals, que són autèntics oasis que conviden a gaudir del paisatge i de l'aigua fresca. Des de senders serens a parcs locals fins a llacs tranquils envoltats d'exuberant vegetació, aquests racons ofereixen una experiència única.

Concretament, hi ha una piscina natural a Catalunya que és espectacular i, quan la trepitges, sembla que estiguis veient un paisatge de Bali. Parlem dels Gorgs de les Planes d'Hostoles.

Muntatge de dues fotos dels Gorgs de les Planes d'Hostoles, a Girona

Gorgs de les Planes d'Hostoles, tot un paradís natural a Catalunya

A la comarca de la Garrotxa, el municipi de les Planes d'Hostoles compta amb algunes de les piscines naturals més impressionants de Catalunya.

Aquest petit poble és el punt de partida perfecte per descobrir una sèrie de piscines d'aigua natural que combinen cascades, gorgs d'aigua cristal·lina i una natura exuberant. Els principals d'aquesta zona són:

Gorg de Santa Margarida

Famós per la seva gran cascada i el seu entorn ideal per a pícnics, és una de les piscines naturals més accessibles i populars de la ruta.

Gorg de la Plana

Aquesta piscina natural es divideix en dos gorgs connectats per un petit pont. El primer gorg és molt accessible i perfecte per al bany, mentre que el segon és més tranquil i menys concorregut.

Gorg del Molí dels Murris

Conegut per les seves aigües profundes i el seu entorn espectacular, aquest gorg és ideal per als que busquen una experiència més immersiva a la natura.

Els Gorgs es troben al municipi de les Planes d'Hostoles, a uns 30 km de la ciutat de Girona. La direcció exacta per posar al GPS seria l'aparcament del cementiri de les Planes d'Hostoles, des d'on surten les rutes cap als gorgs d'aigua naturals.

Durant la temporada alta —generalment des de Setmana Santa fins a l'octubre—, cal reservar un tiquet d'entrada. Això es fa per controlar el nombre de visitants i protegir l'entorn natural.

La reserva es pot fer al lloc web de l'Espai Natural Protegit del Brugent. El tiquet costa al voltant de 5 euros per a adults i és gratuït per a nens menors de 12 anys, encara que han d'estar inclosos en la reserva.

A més, el municipi i els voltants ofereixen diverses opcions d'allotjament, des de petits hotels rurals fins a cases d'hostes i apartaments turístics. Tot i això, no està permès acampar ni fer foc.

Les muntanyes majestuoses i els rius serpentejants que tenim a Catalunya són una prova de què no cal anar gaire lluny per trobar llocs que ens deixin sense alè.

➡️ Actualitat

Més notícies: