Muntatge de fotos de les ciutats de Barcelona i Sevilla i, al davant, una sevillana vestida de flamenca amb un cavall al costat
ACTUALITAT

Quan i on se celebra la Feria d'Abril a Barcelona: tots els actes

La Feria d'Abril a Barcelona començarà amb el seu particular dissabte de 'pescaíto' i l'encesa del seu 'alumbrao'

Aquest dissabte comença la Feria d'Abril al recinte del Real a Sevilla. Tot i això, són molts els que no es poden desplaçar fins a la capital andalusa per gaudir d'aquesta festivitat. Per això, un any més, Barcelona es prepara per celebrar la Feria d'Abril.

Van ser els andalusos residents a Castelldefels (Barcelona) que, després de la Guerra Civil, van emigrar a la Catalunya industrial buscant una millor qualitat de vida, els que 1971 van decidir portar a Catalunya l'essència de la Feria d'Abril, com a record a la seva terra.

Ara, la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), com cada any, s'encarrega d'organitzar aquesta festivitat a Barcelona.

Interior d´una caseta a la fira d´abril de Barcelona

Quan i on se celebra la Feria d'Abril a Barcelona

La Feria d'Abril de Catalunya començarà el pròxim 26 d'abril i s'allargarà fins al 5 de maig. El lloc decidit per fer aquesta celebració és el Parc del Fòrum de Barcelona, que estarà dividit en dues seccions: una tradicional de casetes de la fira i una altra per a les atraccions. Com la Feria d'Abril sevillana, aquesta començarà amb el seu particular dissabte de 'pescaíto' i l'encesa del seu 'alumbrao'.

Serà a les casetes, que són gestionades per les associacions i les entitats culturals de la FACAC, on es podrà gaudir d'actuacions musicals. Parlar de la Feria d'Abril és parlar també de la seva oferta gastronòmica i d'un lloc on gaudir de plats tradicionals andalusos, a més a més del típic 'rebujito'.

Un altre dels principals atractius turístics d'aquesta fira a Barcelona són els vestits tradicionals andalusos. I és que, com a Sevilla, a la Feria d'Abril catalana es podran veure des del vestit de gitana o de flamenca fins als vestits de curt.

Fira d'abril a Barcelona

Barcelona es prepara per a la Feria d'Abril

A més de la diversió i l'entreteniment, a la Feria d'Abril de Barcelona també s'oferiran activitats culturals i educatives com classes de ball, exposicions o concursos.

Per arribar a la Feria d'Abril de Barcelona, els visitants podran fer servir la línia de metro L4, fins al Fòrum. Els que vulguin arribar amb cotxe, però, podran aparcar al centre comercial de Diagonal Mar o als voltants.

➡️ Actualitat

Més notícies: