Muntatge d'un Policia Nacional amb l'arrest d'una persona
ACTUALITAT

La Policia Nacional expulsa 8 estrangers radicals que vivien a Catalunya

Segons la Policia Nacional, tots els expulsats eren immigrants la situació dels quals a Espanya era irregular

La Policia Nacional ha expulsat el Pakistan un grup de vuit persones que residien a Catalunya. Els individus pertanyien a organització d'origen pakistanès d'ideologia radical que enaltia actes terroristes.

Les detencions van tenir lloc el 6 de novembre passat. Set dels arrestats estaven establerts a Barcelona i un a Lleida. A l'operatiu, la Policia va detenir sis individus més que vivien a València, el País Basc, Palma, Andalusia i la Rioja.

Grups sense vinculació amb el DAESH o Al-Qaeda

Pel que sembla, aquestes persones no tenien vinculació amb grups gihadistes com el DAESH o Al-Qaeda. Però la policia creu que es tracta d'un tipus d'amenaça nova vinculada a una interpretació de la religió musulmana molt intransigent.

Aquest nou dogma enalteix la violència terrorista a través de les xarxes socials. Així com també idòlatra i exalta accions terroristes comeses per membres de la mateixa organització.

Tots ells, immigrants irregulars

Cal afegir que, en els 14 casos, tots ells eren immigrants la situació dels quals a Espanya era irregular.

Totes les expulsions s'han realitzat d'acord amb la Llei d'Estrangeria i després de l'autorització de l'Audiència Nacional. L'acció s'emmarca en la participació de les persones esmentades en activitats contràries a la seguretat nacional. I s'opera després d'acord amb els expedients corresponents sota la instrucció, control i seguiment de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres.

Infraccions com aquestes o pertànyer a grups que se surten del setge de la seguretat comporten penes i condemnes. Penes com, per exemple, l'aplicada en aquest cas: d'expulsió i de prohibició d'entrada al territori espanyol.

Un agent de Policia Nacional d'esquena
Tots els detinguts eren immigrants irregulars | Europa Press

Segons el Ministeri de l'Interior, hi ha diverses escales d'expulsió en funció del delicte. En aquest cas, quan l'estranger suposi una amenaça greu per a la seguretat pública, es pot imposar un període de prohibició d'entrada fins a deu anys. "Podrà imposar-se un període de prohibició d'entrada fins a deu anys. Serà en cas que l'estranger suposi una amenaça greu per a la seguretat pública i la seguretat nacional", assenyala el Ministeri de l'Interior.

En cap cas, però, la Policia Nacional o el Departament d'Interior no ha indicat les especificitats d'aquestes expulsions.